ANTALYALI SERACILAR KARAALİ`DEKİ SERALARA HAYRAN KALDI

ANTALYALI SERACILAR KARAALİ`DEKİ SERALARA HAYRAN KALDI

Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda kente gelen Antalyalı seracılar, Karaali köyünde bulunan jeotermal seraları gezip incelemelerde bulundu.
GAP`taki seralara hayran kalan Antalyalı seracılar, Şanlıurfa`da seracılık yapmanın Antalya`dan daha avantajlı olduğunu söylediler. Harran Ovasının Karaali köyündeki seraların teknolojik açıdan hiçbir farkının olmadığını belirten Antalyalı seracılar, avantajlar açısından Şanlıurfa`da yatırım yapmanın daha karlı olduğunu kaydettiler.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Şanlıurfa Ticaret Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz`ın yanı sıra ŞUTSO Yönetim Kurulu üyeleri Bekir Atlas ile Recep Uğur`un ve ŞUTSO Meclis üyesi aynı zamanda Önder Çiftçilerden Ali Şelli de eşlik etti. Antalya heyeti, topraksız seraların yapıldığı Karaali köyünde işçi maliyetlerinin, seraların ısı maliyetlerinin ve arazi kiralama konusunda çeşitli bilgiler alırken, Şanlıurfa merkezden Harran Ovasına ve Karaali köyüne
gidene kadar otobüste ŞUTSO Meclis Üyesi ve önder çiftçi Ali Şelli çevreyi tanıttı. Şelli, Antalyalı seracıların ilgisini en çok Harran Ovasındaki arazi parçalarının büyüklüğü çekti. Antalya`da arazi parçalarının çok küçük olmasından yakınan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Rıza Akınca, "Biz Antalya`da arazi parçalarının çok küçük olmasından dolayı yatırım yapacak yer bulamıyoruz. Sakın ola siz Urfalılar da arazilerinizin küçük parçalara bölünmesine izin vermeyin" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR