425 Doktor Atandı

425 Doktor Atandı

Aile Hekimliği Uygulamasında Aile Hekimi olarak görev yapacak doktorların tercih ve yerleştirme işlemi Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda yapıldı.

Şanlıurfa’da 13 Aralık’ta başlayacak olan “Aile Hekimliği Uygulaması”nda, “Aile Hekimi” olarak görev yapacak doktorların tercih ve yerleştirme işlemi, Mozaik AVM’DE Şanlıurfa Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Sağlık Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Osman Güzelgöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr.Eyüp Şelli, SUBOR GAP Boru Fabrikası Müdürü İlyas Erdoğan ile çok sayıda doktor ve aileleri katıldı.

Aile Hekimliği Tercih ve Yerleştirme Organizasyonu Toplantısında, “Hizmet Puanı” esas alınmak şartıyla Aile Hekimliğine müracaat eden doktorların sırayla isimleri okundu, tercih ettikleri yerler soruldu ve yerleştirmeleri yapıldı. Yerleştirme sonucunda Şanlıurfa Merkez ve ilçeleri olmak üzere toplam 432 kontenjandan 425 kontenjana tercih yapıldı. 7 doktor ise çeşitli mazeretlerinden dolayı tercih ve yerleştirme işlemine katılamadı. Doktorlar işlem sonucunda sözleşme imzalayarak görev başlama sözü verdi. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, kentimizde 13 Aralık’ta başlatılacak olan “Aile Hekimliği Uygulaması”nın uygulandığı illerde vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, Aile Hekimliği uygulamasının `Sağlıkta Dönüşüm Programı` kapsamında yeni bir bakış açısıyla, şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacını taşıdığını kaydetti.

Aile Hekimliği Uygulamasının 2005 yılında Düzce`de pilot uygulama olarak başlatıldığını ifade eden Dr. Demir, “Düzce`de pilot bölge olarak başlatılmış uygulama daha sonra ülke genelinde yaygılaşmaya devam etmiştir. Bu kapsamda 2006 yılında 7 ilde 2009`da ise 35 ilde uygulama başlatılmış, Eylül 2010 itibariyle de 62 ilde uygulamaya geçilmiştir. Bu anlamda bugün sözleşmesi yapılan aile hekimleriyle birlikte Şanlıurfa’da 13 Aralık’ta `Aile Hekimliği Uygulamasına` geçilecektir” diye konuştu.

 

GÜZELGÖZ, “URFA’DA AİLE HEKİMLERİ SAHAYA İNİYOR”

 

Şanlıurfa Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Şanlıurfa Aile Hekimliği Tercih ve Yerleştirme Organizasyonu Toplantısı”na katılarak Şanlıurfalı doktorları yalnız bırakmayan Sağlık Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Hemşehrimiz Osman Güzelgöz ise “Aile Hekimliği”nin önemine dikkat çekerek, uygulamanın kentimize büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Aile hekiminin anne karnındaki fetüsten, ailenin en yaşlısına kadar bütün aile fertlerinin sağlığı, sağlık sorunları ve hastalıklarından sorumlu olduğunu kaydeden Osman Güzelgöz, şöyle konuştu:

“Kendisine kayıtlı olan kişilerin aynı zamanda “Sağlık Danışmanı” olacak aile hekimi, onların haklarını savunan kişi konumundadır. Aile Hekimliğinin uygulandığı ülkelerde aile hekimliği sayesinde kişi memnuniyeti artmış, hekim birey ilişkisi süreklilik kazanmıştır. Ortalama 3500 kişiden sorumlu olan Aile Hekimi 3 ay süreden sonra yerini değiştirme şansına sahip olacak.`

 

VALİ OKUTAN, “AİLE HEKİMLİĞİ SAYESİNDE HASTANIN KUYRUK ÇİLESİ SONA ERİYOR”

 

“Aile Hekimi” olarak görev alacak doktorlara hitap eden Urfa Valisi Nuri Okutan ise uygulamanın tam manasıyla hizmete geçmesinden sonra hastalar için kuyruk çilesinin sona ereceğini ifade etti.

Bu konuda doktorlara büyük görevler düştüğünü hatırlatan Vali Nuri Okutan, “Doktorlarımız sistemin tam manasıyla uygulanmaya konulacağı zamana kadar hastalarına yani vatandaşlarımıza büyük bir sabır göstermeleri gerekiyor. Ben mesleklerinde bugüne kadar başarıyla hizmet etmiş olan doktorlarımıza bu yeni dönemde de başarılar diliyorum” dedi.

Aile Hekimliği Tercih ve Yerleştirme Organizasyonu Toplantısında görev yeri Şanlıurfa Merkez Tılfındır Sağlık Ocağı’na çıkan Dr. Adnan Elçi, “Güzel bir organizasyonla yerleştirme işlemini tamamladık. Hepimize hayırlı olsun. Bazı arkadaşlarımızın görev yerleri değişti, bazılarının aynı kaldı. Ama bu yer değişiklikleri Aile Hekimliği uygulamasının bir sonucudur. Hizmet puanı daha yüksek olan doktor arkadaşlarımız merkezi yerlerde kalırken, mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız da ilçelere dağıldılar. Ama o bölgelerde de çalışmanın ayrı bir güzelliği vardır. Bu dağılımı olgunlukla karşıladığımızı rahatlıkla belirtebilirim. Hızlı şekilde biten yerleştirme sonucunda 425 yer belli oldu ve bu yerleri tercih eden arkadaşlarımızla sözleşmelerimizi de imzaladık” şeklinde konuştu.

Şu anki sistemde “Sağlık Ocağı” olarak bilinen sağlık merkezleri, yeni uygulamaya girecek olan Aile Hekimliği ile Aile Sağlığı Merkezi (ASM) olarak adlandırılmakta ve her ASM bölgesindeki  nüfustan, o ASM’ ye yerleştirmesi yapılan Aile Hekimleri sorumlu olacak.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR