ŞANLIURFA`DAN KISA KISA

ŞANLIURFA`DAN KISA KISA

Şanlıurfa`da terör örgütü PKK`ya üye olan bir kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa`nın Kaplan köyünde Birecik Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "Terör Amaçlı Örgüte Üye Olma" suçundan aranan M.K. Jandarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

- ŞANLIURFA`DA YAŞI KÜÇÜK OLAN BİR KIZ İMAM NİKAHLI KOCASINDAN HAMİLE KALDI

Şanlıurfa`da 18 yaşını doldurmayan genç kız, kendisinden yaşa büyük olan imam nikahlı kocasından hamile kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa`nın Harran ilçesine bağlı Çağbaşı köyünde meydana gelen olayda H.Y. aniden rahatsızlanarak Harran Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada tedavi olan H.Y.`nin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi. H.Y. isimli genç kız, kendisinden yaşça büyük olan imam nikahlı eşi M.Y. ile bir yıl önce evlendirildiği öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan M.Y. ifadesi alınmak üzere Karakola götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

- KAÇAK ELEKTRİK KULLANAN 2 KİŞİ YAKALANDI

Şanlıurfa`da kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 2 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yoncalı köyünde elektrik kontrolleri yapan DEDAŞ görevlileri ve Jandarma ekipleri S.T. ve S.T.`nin sulama kanalında kaçak elektrik kullandığını tespit etti. S.T. ve S.T. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere Karakola götürüldü. S.T. ve S.T. Jandarma ekipleri tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

- SÜT KAZANINA DÜŞEN ÇOCUK YARALANDI

Şanlıurfa`da süt kazanına düşen bir çocuk, hafif şekilde yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa`nın Yediyol köyünde meydana gelen olayda İ.H.Ç. isimli çocuk, annesi D.Ç.`nin süt kaynattığı kazana düştü. Yakınları tarafından sağlık ocağına kaldırılan küçük çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

- BABASI TARAFINDAN DARP EDİLEN ÇOCUK REHABİLİTASYON MERKEZİNE VERİLDİ

Şanlıurfa`da babası tarafından darp edilen küçük bir çocuk, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi`ne verildi.
Edinilen bilgiye göre, Birecik ilçesine bağlı Yuvacık köyünde meydana gelen olayda, A.S. isimli çocuk babası A.S. tarafından darp edildi. Birecik Asliye Ceza Mahkemesi tarafından koruma altına alınan A.S. Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi`ne teslim edilirken, baba A.S. ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

- ŞANLIURFA`DA KORSAN CD ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa`da bir iş yerine düzenlenen operasyonda çok sayıda korsan CD ele geçirilirken, olaya karışan iki kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Siverek ilçesine bağlı Mezra köyünde Jandarma ekipleri S.Ç. ve S.G.`nin iş yerine düzenlediği operasyonda 2 bin 27 adet korsan müzik ve film CD`si, 3 bin 11 adet korsan müzik kaseti, 3 bin 417 adet matbaa basımı CD ve kasetler için basılmış sanatçı kapak resmi, 173 adet boş CD, kopyalama işlemlerinde kullanılan 2 adet bilgisayar ve 1 adet kasetçalar ele geçirilirken, olaya karışan S.Ç ve S.G. gözaltına altına alınarak ifadeleri alınmak üzere Karakola götürüldü. S.Ç. ve S.G.
savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

- ŞANLIURFA`DA YASA DIŞI TÜRKİYE`YE GİRİŞ YAPAN BİR KİŞİ YAKALANDI

Şanlıurfa`da Suriye`den Türkiye`ye kaçak giriş yapan bir kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesine bağlı Öncül köyü sınırında Suriye`den Türkiye`ye kaçak giriş yapan H.Ç. Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

- ŞANLIURFA`DA 3 BİN ADET KAÇAK MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa`da 3 bin adet kaçak mühimmat ele geçirilirken, olaya karıştığı tespit edilen 3 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Siverek ilçesinde yol uygulaması yapan Jandarma ekipleri, bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsünde arama yaptı. Jandarma ekipleri yaptıkları aramada, İ.H.T., F.K. ve M.A.C.`nin bagajında 3 bin adet 9 milimetre tabanca fişeği ele geçirdi. Olaya karışan İ.H.T., F.K. ve M.A.C. gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere Karakola götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR