KAPAKLI KÖŞESİNE EYYÜPOĞLUNU TAŞIDI

KAPAKLI KÖŞESİNE EYYÜPOĞLUNU TAŞIDI

Ömer Kapaklı`nın bugünkü köşe yazısı.

EYÜPOĞLU’NUN AK PARTİYE GEÇİŞİ

Tarih 8 Haziran 2007.. Saat : 11.00.. Şanlıurfa çalkalanıyor. AK Partinin 11 Milletvekili Adayı dilden dile dolaşıyor.. Ancak isimler ve listelere baktığımızda bazı garipliklerin olduğunu görüyoruz. Büyük bir heyecan ve stres var.

Güneydoğu TV’de saat 15’den itibaren canlı yayına başlıyoruz. AK Parti saat tam 17’de Yüksek Seçim Kuruluna Türkiye genelinde listeleri verecek.

Saat 16.00 : Güneydoğu TV’nin canlı yayınındayız. Şu anda Milletvekili olan bazı Vekiller ağırlıklı olarakda yakınları bizzat benle görüşmek istiyorlar. Listede olmadıkları için tepkilerini kamuoyuyla paylaşmak istiyorlar. Kendilerine “Sakin olun. Sizi proğrama almayacağım. Çünkü listedesiniz”diyorum. İnanmıyorlar.Saat 16’da bilinen değil, şu anki mevcut Vekilleri sıralamalarıyla Şanlıurfa kamuoyuna ilk olarak açıklayan yayın kuruluşu oluyoruz. Herkes hayret içersinde. Ama kimse inanamıyor. Saat 17’de listeler YSK’ya veriliyor. Bizim 1 saat önce açıkladığımız liste doğrulanıyor.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde bu durum ve açıkladığımız Liste seçimlere damgasını vurmuştu.

Bağımsız Milletvekili Seydi Eyüpoğlu için aylardır AK Partiye geçilecek deniliyordu. Zaman zaman bu yönde haberler veriliyordu. Seydi Eyüpoğlu ile sürekli görüşen biriyim. Geçişi doğruluyor ama hangi gün olacağını bilemiyordu. Yaklaşık 5 ay önce bu konuyla ilgili olarak “Ömer Bey.. Sayın Başbakan Erdoğan’la görüştüm. Biraz beklememi istemekle beraber AK Partiye geçişimle ilgili  bizzat kendisi bana söz verdi”dedi.

Tarih 25 Ekim Pazartesi..

Bağımsız Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun 26 Ekim 2010 Salı günü (Bugün) saat 11’de AK Partinin grup toplantısında AK Partiye geçeceğini Ankara’dan üç ayrı kaynaktan teyit ettirdim. Milletvekili Seydi Eyüpoğlu ile telefonla görüştüm. Seydi Eyüpoğlu “Ömer Bey. Bana da bu tür söylentiler geliyor ama beni hiç kimse aramadı. Daha önceki gelişmelerden farklı değil”dedi. Haber kaynağımın yanılma payı yoktu. Haberi öğlen saatlerinde özellikle internette vermedik. Dedikki bu defa yine ilk olarak Güneydoğu TV’den haberi patlatalım.

Tesadüf bu ya.. AK Parti İl Başkanı Sayın Ahmet Düşünür’de Pazar günü Başbakan Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya yapacağı ziyaret nedeniyle Ana Haberin canlı yayın konuğu. Arkadaşımız Mustafa Çadırcı Şanlıurfa’ya Güneydoğu TV ekranlarından Seydi Eyüpoğlu’nun geçişini duyurdu. AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür’e bu yönde soru sordu. İl Başkanı Ahmet Düşünür “Benim bu konuyla ilgili bilgim yok. Daha öncede bu tür geçiş söylentileri vardı. Bugün beni bu konuyla ilgili birçok arkadaşım aradı. Ancak ilk kez sizden duyuyorum. Hayırlı olsun”dedi. Daha sonra ana habere telefonla katılarak bu konuda daha ayrıntılı bilgileri izleyicilerle paylaştık.

Güneydoğu TV’nin bu haberinden hemen sonra Şanlıurfa’daki yerel Siteler haberi flaş olarak duyurdu. (Bu arada Urfapres ve Sembol’un İnternet siteleri editörlerini tebrik ediyorum. Haberi verirken Güneydoğu TV’nin habercilik başarılarına dikkat çektiler.Haberin kaynağının Güneydoğu TV olduğunu özellikle vurguladılar)

İşin habercilik boyutu böyle..

Peki bu geçişle birlikte AK Partide  ne gibi gelişmeler olabilir. AK Parti İl Yönetiminden bazı arkadaşlar dünkü gelişmeler üzerine telefonla beni aradılar. Bazıları Ankara’daydı.

Bizzat kendileri bu gelişmenin çok büyük önem taşıdığını 5 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi liste dengelerinin alt-üst olduğunu söylediler.

Siyasi tecrübeme göre bu geçiş normal bir geçiş değildir. Bu süreç büyük ihtimalle AK Partide dengelerin yeniden şekillenmesi, taşların yeniden yerlerine oturması şeklinde olacaktır.

AK Partili Seydi Eyüpoğlu’nun nasıl bir teşkilatçı olduğunu söylememize gerek yok. Ancak Milletvekili Eyüpoğlu’nun AK Partiye geçişinde en büyük katkıyı yapanlar arasında olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cenap Gülpınar’ın Parti içersinde biraz daha güçlendiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

ANAP İktidarını hatırlayın. Görüntüde Milletvekili Seydi Eyüpoğlu vardı. Ancak asıl güç yine aynı Partinin 1.sıradaki Milletvekili Sayın Cenap Gülpınar’dı. Kaldıki Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun Sayın Cenap Gülpınar’la olan birlikteliği, o’na karşı duyduğu sevgi ve sayğıyı bilmeyen yoktur. AK parti içersinde hem bugünlerde, hemde önümüzdeki aylarda çok şeyin değişeceğini hiçbir şeyin AK Partide eskisi gibi olmayacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu konuda bildiğim daha çok somut gelişmeler var. Sırası gelince bildiklerimizi, öngörülerimizi siz değerli halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

AK Partinin yeni Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’na bundan sonraki siyasi yaşamında başarılar diliyoruz.

Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde, gerekse refarundum sürecinde ortaya koyduğu tavırın mükafatını bir anlamda almış oldu.

Ancak başta Seydi Eyüpoğlu olmak üzere olayın bu tarafındakiler bu geçişi büyük bir zafer olarak görmemelidir. Mevcut olumsuzlukları bilen bu ekip sağduyuyla hareket ederek Şanlıurfa’nın normalleşmesi için ellerinden gelen tüm katkıyı ortaya koymalıdırlar.

2011 seçimleri ve Şanlıurfa AK Parti listesiyle ilgili sizlere şimdiden sadece şunu söylemek isterim. Dengeler nasıl olursa olsun Şanlıurfa AK Partinin 11 adayının belirlenmesinde Başbakan Erdoğan’ın bizzat devrede olacağını nihayi noktada bazı il’ler gibi kendisinin bilgisi dışında değil, listenin son şeklini bizzat Başbakan’ın yapacağını özellikle belirtmek istiyorum.

29 Mart Yerel Seçimler ve ardından yapılan Refarandum seçim sonuçlarının ortaya çıkardığı çarpıcı sonuç karşısında Başbakan Erdoğan üçünçü kez Şanlıurfa’yı gündemi dışında tutmayacaktır. Başbakan Erdoğan Şanlıurfa’da ne kadar sevildiğini çok iyi bilmektedir. Başbakan Erdoğan 29 Mart seçim sonucu ve Refarandum seçim sonuçlarının gereğini bizzat listeye müdahele ederek gerekeni yapacağından da hiç kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR