BAŞKAN ÇİFTÇİ İSOTUMUZU HER ŞEKLİYLE GÜNDEMDE TUTMAK İSTİYORUZ

BAŞKAN ÇİFTÇİ İSOTUMUZU HER ŞEKLİYLE GÜNDEMDE TUTMAK İSTİYORUZ

Şanlıurfa`nın turizmine katkı sağlayacak olan projelerden biri olan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan URFES İsot Festivali`nin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Düzenlenen program içeriği hakkında bilgi veren Başkan Çiftçi, "İsot Festivali`nin tanıtımını yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kurumlarımıza isot festivaline göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Amaç Şanlıurfa`nın tanıtımını kurumlar olarak ortak geliştirebilmektir. Şanlıurfa olarak birlikteliğe inanıyoruz. İsot Festivali haftasına girmiş olduk. Yıllardır Şanlıurfa için bir kültür, yaşam şekli olan isot bu aylarda evlerde bir coşku ve bayram havası yaşatır. Tarlada başlayan hasat sofrada bir yaşam biçimi olarak sürer. Her evde kadınlarımız isotu işlemek suretiyle yoğun bir faaliyete girmiş olurlar. Yıllık kuru biber, salça ve turşusunu ekim ayı içerisinde hazırlamış olurlar. Sonbaharda isotun kızarması, acısının istenilen kıvama gelmesi bu mevsimde sağlanmış oluyor. Bizim için önemli olan bu baharat; çarşılarımızı da süslüyor, mutfaklarımıza farklı lezzeti veren bu baharatımızdır. Bunu düşünerek hem gündemde tutmak hem Şanlıurfa`nın tanıtımını sağlayabilmek hem de bu vesile ile özellikle turizmin canlı olduğu ekim ayının başlangıcında çeşitli etkinliklerle müziği ve sanatı da canlı tutmak gayesindeyiz. Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz İsot Festivali`ne Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve dışarıdan gelen misafirlerimizin ilgisi yoğundu. Bu yılda ulusal ve yerel anlamda herkesin dikkati İsot Festivali`nde. Festival günlerinde katılımın çok olacağını biliyorum" diye konuştu.

 

"İSOT İŞLETMECİLERİNE YER TAHSİS ETTİK"

 

Büyükşehir olarak şehrin tanıtımı için gerekli yatırımları yapılacağını söyleyen Başkan Çiftçi, "Bizi diğer illerden farklı kılan isotumuzu biz her şekliyle gündemde tutmak istiyoruz. Bunu sektör olarak geliştirme niyetindeyiz. Geçen ay Büyükşehir Belediyemiz 970 dönümlük alanı kooperatifleştirdiği bu yeri isot işletmecilerine tahsis etti. Amaç isotun işlemiş olduğu alanı daha geniş tutmak hijyenik bir ortamda tezgahların kurulmasını gerçekleştirip bunun sektör olarak sürdürülebilirliğini sağlayabilmektir.

 

"ÇİFTÇİLERİMİZE 5 MİLYON İSOT FİDESİ DAĞITACAĞIZ"

 

Gerek isot üreten çiftçilerimizi gerekse de ürünün desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, ?Bizler yerel yöneticiler olarak hazırlamış olduğumuz bir fidanlık alanımız var. Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Bu alanda isot fidelerini yetiştireceğiz ve 5 milyon fideyi bedelsiz bir şekilde isot işleticilerine dağıtmış olacağız. Sadece bununla kalmayıp hasat döneminde iyi tohumları muhafaza altına alarak mart ve nisan ayı tohumun toprakla buluştuğu mevsimde çiftçimize tohum ve gübre desteğinde bulunalım istedik



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR