Gazetecilere Müjde...

Gazetecilere Müjde...

Zaman Zaman Polis ve gazetecileri karşı karşıya getiren sorun kısa süre önce kurulan Şanlıurfa Gazeteciler Derneği`nin girişimleri ile çözüme kavuşturuldu.

Şanlıurfa`da yıllardır konser ve toplumsal olayların takibi sırasında
yaşanan ve zaman zaman istenmeyen görüntüler ile polis ve gazetecileri karşı
karşıya getiren sorun kısa süre önce kurulan Şanlıurfa Gazeteciler
Derneği`nin girişimleri ile çözüme kavuşturuldu. Şanlıurfa`da aktif olarak
görev yapan gazetecilerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Şanlıurfa
Gazeteciler Derneği`nin girişimi ile bundan sonra, görev yapan gazeteciler
kendilerini tanıyan polisler tarafından görev alanlarına alınacak ve olası
sorunların önüne geçilmiş olacak.
Çeşitli konser, maç ve organizasyonları takip etmek için stadyum ve
salonlara giden gazeteciler, kendilerini tanımayan polisler nedeniyle zaman
zaman sorunlar yaşıyordu. Kente yeni gelen veya gazetecileri tanımayan polislerin görevlendirildiği kapılarda yaşanan sorun zaman zaman istenmeyen
görünütlerin ortaya çıkmasına yol açıyordu. Son günlerde benzer olayların yeniden yaşanması; kısa süre önce kurulan ve tamamı aktif gazetecilerden oluşan Şanlıurfa Gazeteciler Derneği`ni harekete geçirdi.

ANINDA ÇÖZÜM...
Zaman zaman yaşanan ve sürekli iç içe olan polis ile gazetecileri karşı karşıya getiren bu sorunun ortadan kalkması için Şanlıurfa Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile ortak bir toplantı yaptı. Yapılan toplantı sonucunda, konser, maç ve diğer organizasyonların yapıldığı stadyum ve salonların giriş noktalarında gazetecilerin ayrı bir kapıdan alınması ve bu noktalarda medya mensuplarını tanıyan Güvenlik Şube Müdürlüğü`nde görevli bir polis memurunun görevlendirilmesi konusunda mutabakata varıldı.
Yıllardır kangren haline dönen ve çözülmez gibi gösterilen sorun, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği`nin girişimi ile anında çözüme kavuşturuldu. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de sorunun mutabakata varılarak özülmesinden memnuniyet duyulduğunu ifade ederek, "Polis ile gazeteciler arasında stenmeyen görüntü ve yanlış anlamaların; bu yöntem ile bundan sonra yaşanmamasını diliyoruz" ifadesini kullandı.
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği yöneticileri ise, meslek mensuplarının çalışma hayatında yaşadığı sorun ve zorlukları asgariye indirmek ve çözüme kavuşturmak için çalışıldığını belirterek, "Meslektaşlarımızdan gelen şikayet ve talepler doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız, hem meslektaşlarımızın rahat görev yapması, hem de görevini yaparken sınırlarını bilmesidir. Bu noktada kendi üzerimize düşenleri yerine getirme sorumluluğuna sahip olduğumuzu unutmadan, haber alma noktasında arşılaşılan sorunları ortadan kaldıracağız" dedi.

Dernek yöneticileri öte yandan, gazetecilerin sınırlarının bulunduğunu,
pervasızca davranışlarda bulunarak yaptığı yanlışları mesleki maske altında savunan kişilerin hatalarını kınadıklarını, bireysel yanlış davranışların tüm gazetecilere mal edilemeyeceğini de ifade etti.(urfa ha)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR