AÇANAL?DAN 24 KASIM MESAJI

AÇANAL?DAN 24 KASIM MESAJI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eczacı Zemzem Gülender Açanal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Açanal, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

?Bir ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi sürekli eğitim, bilim, kültür, sanat ve teknoloji ile mümkündür. Bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük öğretmenlerin omuzlarındadır. Geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin önemi büyüktür.

Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında öğretmenlere; ?Bugünün çocuklarını yetiştiriniz. Onları yurda, ulusa yararlı insanlar yapınız. Bunu sizden istiyor ve diliyorum.? diyerek seslenmiştir.     

?En zor şartlarda bile şevkle ve büyük bir özveriyle millî, manevî, insanî, ahlâkî ve kültürel değerlerimizi içtenlikle benimseyen, bunları geliştiren ve koruyup öğreten siz değerli eğitimcilerle bu ülke daha iyi yarınlara ulaşacaktır.

?Okulunu boyayan, sobasını yakan, öğrencisine ana baba olan, ailesinden uzakta ülkesi için çırpınan, şehit olan, cefakar ve idealist öğretmenlerimiz. İyi ki varsınız. İyi ki vardınız.   

24 Kasım Öğretmenler Gününüzü en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum? dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR