Tatlıses Ak Partiden Aday

Tatlıses Ak Partiden Aday

 

Şanlııurfa`da siyaset sahnesi bu yıl çok renkli geçeceğine benziyor. Hemşehrimiz İbrahim Tatlıses Milletvekil olmak için Ak Partinin kapısını çalacak. Başbakan R.Tayyip Erdoğan ile görüşen Tatlıses  siyasete göz kırptı.Daha önce Genç Parti`den aday olan ünlü türkücü, bir kez daha siyaset için kolları sıvadı. Tatlıses bu kez hangi partiyi düşünüyor? İşte yanıtı...

Her seçim döneminde memleketi Şanlıurfa’dan Milletvekili adaylığı gündeme gelen ancak tek denemeyi 2002’de Genç Parti’den İstanbul adayı olarak yapan İbrahim Tatlıses, yeniden siyasete atılacağını duyurdu.


2011  ilk baharında yapılacak olan seçimlerle ilgili "AK Parti’den aday olmanız konuşuluyor. Böyle bir şey var mı?’ sorusuna, "şu an için yok" yanıtını veren Tatlıses şöyle devam etti: "Başbakan’ın gidişatını olumlu buluyorum. Ülkeye faydalı ve yararlı bir insan. Ayrıca tüm parti liderleri de görevlerini yapıyor; bir de kavgayı bıraksalar.
Şimdilik AK Parti’den bana bir teklif yok. Gelse geri çevirmeyebilirim. Rahmetli Osman Yağmurdereli’nin `ben ölürsem yerime sen geç` vasiyeti var. Bu vasiyet olduğu için düşünebilirim. Eğer olmaz ise Şanlıurfa..
Tatlıses, siyasete girmek için iki demesi olduğunu, ilkinde memleketi Urfa’dan alkışlarla bu işe itildiğini söyledi.

"Bir iki hemşehrimiz `girme` dedi. Abilerimiz vardı ve `ne fark eder biz ordayız` dediler ve işlerimde o zaman yoğun olduğu için vazgeçtim" diyen Tatlıses, Genç Parti’den adaylığını ise şöyle anlattı:
"Mehmet Ağar’la Cem Uzan’ın birleşme olayı vardı ve ikisiyle de konuşmuştum. Olur gözüyle bakılıyordu. Cem Bey’le samimiydim. Partisinin ilk kuruluşunda da vardım. Bir gün uçakta "parti kurdum, siyasete giriyoruz” dedi. İlgi de görmüştü zaten. Şanlurfa’dan yüzde 1000 giriyordum. Her şeyim tamamdı ve Gaziantep’e giderek 500 araçlık konvoyla bölgede dolaşacaktık. Öncesinde Ankara’ya gittim ve ne olduysa Mehmet Ağar ile Cem Uzan birleşemedi. Sedat Bucak’ın evindeydik ve Mehmet beyi uğurladık. O sırada televizyondan `Tatlıses, Cem Uzan’ın partisine geçti` şeklinde alt yazı geçti. Mehmet Bey görmesin istedim ve televizyonu kapattım; kendisi de bana, "ne yapıyosun?" diye sordu. "Urfa’ya gidiyorum, aday olacağım" dedim. O da "Meclis’te görüşürüz" dedi.
Ben Cem Uzan’ı aradım ve "Niye Urfa?" diye sorarak, "3. bölge 1. sıradan aday ol" dedi. 15 dakika içinde karar verdik. Yoksa ben Urfa’ya gidiyordum ve şu an milletvekili olarak karşınızdaydım."

(urfaha)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR