Eğitim sevdalısı Başkan Bayık

Eğitim sevdalısı Başkan Bayık

Hilvan`da, 7 ayrı liseye ait öğrencinin katılım gösterdiği TYT (Temel Yeterlilik Testi) yapıldı. Temel eğitimdeki eksikliklerin tespit edilmesi amacıyla Hilvan Belediyesi sponsorluğunda yapılan Temel Yeterlilik Testi`ne 517 lise son sınıf öğrencisi katıldı. Haziran ayında yapılacak birinci basamak üniversite sınavına hazırlana öğrencilerin daha donanımlı bir şekilde sınava girmesini hedefleyen yeterlilik testlerinin eksiklikleri tespitte çok önemli rol oynadığını belirten Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, bu konuda sponsorluğunu üstlenen Hilvan Belediyesi`ne ve kızıtlı imkanlar olmasına rağmen eğitime büyük destekler sağlayan Belediye Başkanı Sayın Aslan Ali Bayık`a teşekkür ederiz dedi.

TYT`nin yapıldığı okullardan Hilvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi`ni ziyaret ederek soru kitapçıklarını dağıtan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, öğrencilerle tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi.

Hilvan`ın gelir seviyesinin düşük olmasına rağmen eğitimin olmazsa olmaz olduğunu belirten Bayık` Hilvan, sosyal ekonomik bakımından fazla şanslı sayılamaz. Belediye bütçemiz oldukça kısıtlıdır. Tüm bunlara rağmen temel mantığımız eğitim olmazsa hayat olmaz, eğitim olmazsa hiç bir şey olmaz. Bu düşünceyle hareket ederek, ilçemizin eğitim seviyesini ileriye taşımak ve bugüne kadar kaydedilen başarıları bir adım daha ileri götürüp hedefe ulaşmak ve ulaştırmaktır. İnşallah eğitimdeki beklentilerimiz, hedeflenin çok daha ötesinde bir sonuç verir. Bugün yapılan teste giren tüm öğrencilerimize başarılar diler, emek veren öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum` dedi.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR