Küçükçekmece Kanarya Mahallesi cinsel istismar olayında flaş gelişme

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi cinsel istismar olayında flaş gelişme

Kanaraya Mahallesi`nde yaşanan iğrenç bir olay Türkiye`nin gündemine oturdu. 5 yaşındaki kız çocuğunu para verme bahanesi ile kandırarak inşaata kaçıran kişi ya da kişilerin cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Ailesi ve mahalleli olay yerine geldiğinde kanlar içinde bulduğu küçük kızı, apar topar hastaneye kaldırdı. Küçük kızda tecavüz bulgularına rastlanıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ`NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi`nde yaşanan 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayı ile iligili son dakika açıklaması yayımladı. Yapılan açıklamada soruşturmanın nasıl sürdüğü ve hangi birimlerin katıldığı ile ilgili detaylara yer verildi... Valilik "Bu olayları kullanmak isteyen art niyetli paylaşımlara itibar edilmemesini, yoğun emek ve mesai içerisinde bu tür olayların önlenmesi ve aydınlatılması için görev yapan güvenlik güçlerimize yardımcı olunmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

İşte yaşanan iğrenç olay ile ilgili detaylar..İisanbul Küçükçekmece`de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması üzerine sokağa dökülen mahalleli olayı protesto etti. Olay, Kanarya Mahallesi`nde önceki gün meydana geldi. İddiaya göre; kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, para verme bahanesiyle 5 yaşındaki kızı kaçırarak inşaatta cinsel istismarda bulundu. Ailesi ve mahalleli olay yerine geldiğinde kanlar içinde bulduğu küçük kızı, apar topar hastaneye kaldırdı.

Küçük kızda tecavüz bulgularına rastlanıldı. Aile Bakanlığı, çocuğa ve ailesine psikolojik destek sağlanacağını açıkladı. Mahalleli istismarın ardından sokağa dökülerek olayı protesto etti. İstanbul Valiliği halkı provokatif olaylara karşı uyardı. Dün de İkitelli Malahallesi`nde benzer olay yaşandı. 8 yaşındaki bir çocuğa, cinsel organını gösteren bir şüpheli çocuğun bağırması üzerine kaçtı.Açıklamada, "küçükçekmecede ilçemiz Kanarya Mahallesinde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. İnsanlık dışı, vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemez durumdaki bu tür olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Bu menfur olayın öğrenilmesiyle birlikte yavrumuza ve ailemize hemen sağlık ve psiko-sosyal hizmet desteği sağlanmıştır." denildi. 

Açıklamada, "Olayın failinin yakalanması ve en kısa sürede adalete teslim edilmesi için İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerinden oluşan ekiplerimizle titizlikle ve kesintisiz devam eden bir çalışma başlatılmıştır." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, "Sosyal medyada mağdur yavrumuzun ve ailesinin sağlık durumlarına ilişkin yapılan bazı paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da tarafımızdan dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır. Bu olayları kullanmak isteyen art niyetli paylaşımlara itibar edilmemesini, yoğun emek ve mesai içerisinde bu tür olayların önlenmesi ve aydınlatılması için görev yapan güvenlik güçlerimize yardımcı olunmasını bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR