Şanlıurfa`da 4 yıl önce restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapatılan Döşeme Camisi olarak bilinen Halil Ür-Rahman Camisi ile minaresindeki süslemeleri ile dikkat çeken Pazar Camisi bayram sonrası ibadete açılıyor.
Balıklıgöl platosunda taban kayması nedeniyle 4 yılı aşkın süredir ibadete kapalı olan 8 asırlık Halil Ür-Rahman Camisi ve minaresindeki süslemeleri ile dikkat çeken Pazar Camisi`nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tarihi camilerin bayram sonrası ibadete açılması bekleniyor.
4 yıldır ibadete kapalı
Balıklıgöl platosunda yer alan ve halk arasında Döşeme ismiyle anılan, taban kaymasından dolayı içi su ile dolan Halil Ür-Rahman Camisi, restorasyon çalışmaları nedeniyle 4 yıl önce ibadete kapatıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışması ile caminin içindeki su birikintisi ve çatlaklar giderildi.
Pazar Camisi de ibadete açılıyor
Tarihi hanlar bölgesindeki Kemerciler Çarşısı`nda yer alan, içinden Balıklıgöl`den akan suyun geçtiği, 12. yüzyılda yapılan ve minaresindeki süslemeden dolayı Zengiler Dönemi`ne ait olduğu tahmin edilen Pazar Camisi de restorasyon sonrası ibadete açılıyor.
Dört unsur üzerine çalışıldı
İki caminin de restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı, "Vakıflar Genel Müdürlüğü geçmişte ecdadımızın bize bıraktığı eserleri daha ileri bir seviyeye ulaştırmak için oldukça fazla gayret göstermektedir. Bugün de Şanlıurfa ilinde, tarihi hanlar bölgesinde bulunan Pazar Camisi`ndeyiz. Aynı zamanda buraya yakın bir mesafede Halil Ür-Rahman Camisi`nde, halk arasındaki değimiyle Döşeme Camisi`nde de restorasyon çalışmalarımız devam ediyor" dedi.