İşte CHP`nin yeni yönetimi

İşte CHP`nin yeni yönetimi

CHP`de tüzük krizi büyüyor. Kılıçdaroğlu PM`yi iptal etti, Sav PM`yi Hakkı Suha Okay başkanlığında topladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürürlükte bulunan tüzük uyarınca partinini yeni yönetimini belirlediğini duyurdu. CHP`nin yeni Genel Sekreteri Nihat Matkap oldu...
Yönetimde Önder Sav yok... Sav`ın yerini Gürsel Tekin aldı.

İşte CHP`nin yeni yönetimi1.20101103162701.jpg

Yeni belirlenen Genel Başkan Yardımcılarının isimleri şöyle:

Genel Başkan yardımcılıkları
-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,
-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,
-Seçim ve Hukuk İşleri İsa Gök,
-Tanıtım, Basın ve Propaganda Süheyl Batum,
-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,
-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK`lar İzzet Çetin,
-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,
-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Gülsün Bilgehan,
-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Gökhan Günaydın,
-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,
-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,
-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,
-Parti İçi Eğitim Melda Onur oldu.

3 İSİM GÖREVİ KABUL ETMEDİ

Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap görevi kabul etmedi.

LİSTE YARGITAY`DA

Kılıçdaroğlu`nun listesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`na verildi.

CHP`li Şahin Mengü, Başsavcılığa verilen MYK listesinin yasal olmadığını iddia etti.

PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI İPTAL!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı`nın CHP`yi tüzük konusunda uyarmasının ardından Kılıçdaroğlu PM`yi bugün toplama kararı almıştı... Ancak CHP Genel Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada PM toplantısının iptal edildiği bildirildi.

SAV: GEREKÇESİZ İPTAL EDİLEMEZ

Buna rağmen Genel Sekreter Önder Sav, "CHP`nin geleneğinde ilan edilmiş toplantıların gerekçesiz iptal edilmesi gibi bir durum yoktur. Parti Meclisi`nde çoğunluk var. Parti Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay Başkanlığı`ında toplantısını yapacaktır" dedi. Nitekim, Okay, Başkanlık koltuğuna geçip toplantıyı açtı. Meclis toplantısında 3 önerge görüşmeye açıldı... Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi yoktu. Toplantı sonunda 59 üye kurultay istedi.

`GENEL BAŞKANSIZ PM TOPLANAMAZ`

Önder Sav cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, Kemal Kılıçdaroğlu yanlıları parti tüzüğünün 37. maddesince Genel Başkan olmadan PM`nin toplanamayacağını bu yüzden bu toplantının geçersiz olduğunu açıkladılar. Kemal Kılıçdaroğlu`nun saat 17:00`de bir basın toplantısı yapacağı gelen bilgiler arasında...

ÖNDER SAV BOMBALADI !

Önder Sav yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu`nun da disiplin suçu işlediğini söyledi... Sav `CHP kimsenin babasının malı değildir, gelmeyince PM`nin toplanamayacağını zannetti, aşiret tavrı var. Hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek bizim görevimizdir. Bu anlayış kabile devletinde bile olmaz` dedi.

Önder Sav`a yakınlığıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay da yaşanan gelişmeler üzerine şu açıklamayı yaptı...

Parti Meclisi`nde 59 üyenin kabul, 2 çekimser, 2 red oyu ile 27-28 Kasımda olağanüstü kurultay yapılması kararlaştırıldı.

`Şu an meşru Merkez Yönetim Kurulu hukuken tartışmasız olarak PM tarafından seçilen üyelerdir.

Partiler kurallarla yönetilir. Bu partinin en üst kurulu kurultaydır. Kurultay Parti Meclisi`ni seçmiştir. Karar mercii kurultaydan sonra PM`dir. Başsavcı`nın yazısı üzerine bunu kabullenip kabulenmeme iradesi PM`nindir. PM diyorki biz CHP`ye dar gelen parti içerisinde daha demokratik bir tüzük değişikliği için yola çıkmak istiyoruz ve kurultay topluyoruz.

KILIÇDAROĞLU`NUN TOPLANTIYA KATILMAMASI DOĞRU DEĞİL!

Tüzük açıktır. PM`yi Genel başkan toplantıya çağırmıştır. Bundan sonraki süreçte kargaşa yaratacak bir tartışmaya sebebiyet vereceğini zannetmiyorum. Sayın Genel Başkan`ın PM`nin kurumsal kimliğini yok farz ederek toplantıya katılmaması doğru değildir.`(haber3)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR