Güvercin almak için istenen şartlar iş başvurusunda bile istenmiyor

Güvercin almak için istenen şartlar iş başvurusunda bile istenmiyor

Şanlıurfa`da güvercin almak bir ev ya da araba almaktan daha zor. Kuşçu Pazarı`nda kuş satan Mustafa Ballı veresiye güvecin almak isteyenlerden sabıka kaydı, maaş bordosu, kimlik fotokopisi ve 3 memur kefil istiyor. İstekleri bununla da bitmeyen Ballı, güvercin almak isteyenlerden alkol ve sigara içmeme şartı da arıyor.

 

Şanlıurfa`nın merkez Eyyübiye ilçesi tarihi çarşılar bölgesindeki Kuşçu Pazarı`nda 2 yıldır güvercin satışı yapan Mustafa Ballı, veresiye kuş almak isteyenlerden sabıka kaydı, maaş bordosu ve 3 memur kefil istiyor. Veresiye güvercin satışına dikkat çeken Ballı, kriterlere uymayanlara ise güvercin satışı yapmıyor.

 

Türkiye`nin en önemli güvercin beslenen illerinden biri olan Şanlıurfa`da birçok evin çatısında tutkunları tarafından güvercinler besleniyor. Bir çok ilden gelen tutkunlar, Şanlıurfa`dan güvercin alıyor. Özellikle güvercinlerini satmak isteyen ya da güvercin almak isteyen vatandaşlar, her hafta sonu Kuşçu Pazarı`nın yolunu tutuyor. Bir çok insanda adeta bağımlılık haline gelen güvercin sevgisi bazı kişiler için de ekmek kapısı oluyor.



Dikkat çeken satış usulü

 

Kuşçu Pazarı`nda cinsi ve özelliğine göre bir araba değerinde olan güvercinleri veresiye satmak istemeyen 45 yaşındaki Mustafa Ballı ilginç ve dikkat çeken bir yöntem buldu. Ballı, veresiye ile güvercin almak isteyen tutkunlarına bir çok devlet ve özel kurumun bile istemeyeceği şartlar koştu.



Sabıka kaydı, maaş bordrosu ve 3 kefil gerekiyor

 

Mustafa Ballı`dan veresiye güvercin almak isteyenler kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, maaş bordosu belgeleri ile 3 memur kefil getirmeleri gerekiyor. Mustafa Ballı`nın şartları bununla da bitmiyor. Bunun yanı sıra veresiye güvercin almak isteyenler, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak, sigara ve alkol kullanmayacak ve hovardalık da yapmayacak.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR