ŞANLIURFA BAROSU EYLEMDE

ŞANLIURFA BAROSU EYLEMDE

Şanlıurfa`da dün izinsiz gösteri nedeniyle çıkan olaylarda müvekkillerini savunmak için polis merkezine giden ve burada polisin şiddetiyle karşılaştığı ileri sürülen avukatlar için Baro Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.
Şanlıurfa Adliyesi önünde toplanan Şanlıurfa Barosu Avukatları daha sonra yürüyüşe geçti. Adliye`den çıkarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı`na kadar yürüdü. Bulvarda yürüyüşlerini sürdüren avukatlara çevredeki vatandaşlardan da destek geldi. Alkışlarla Karakoyun İş Merkezi önüne kadar gelen avukatlar burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Burada basın açıklaması yapan Şanlıurfa Baro Başkanı İrfan Güven, Şanlıurfa Baro Başkanlığının aldığı kararları okudu. Başkan Güven, Eyubiye Polis Merkezinde mesleklerini icra eden bazı avukat arkadaşlarına yönelik sözlü ve fiili engellemelerin meydana geldiğini ileri sürerek, "Bu polis merkezinde baro başkanımıza ve genel sekreterimize karşı son derece nezaketten uzak bir üslup kullanılarak, başkan ve genel sekreterimizin polis merkezine yaklaşmalarına dahi izin verilmemiştir. Baro başkanımızın `Baro başkanı olduğunu` hatırlatması karşısında, polis merkezi amiri olduğu anlaşılan kişi `sen de dahil hepiniz buradan uzaklaşın, burada hukuku bilen sadece sen misin` şeklinde son derece yakışıksız ve kaba bir üslup kullanmış ve emrindeki polislere `bunları derhal buradan uzaklaştırın` şeklinde talimat vermiştir. Polisin savunma mesleğini engelleyici bu tutum ve davranışları tutanak altına alınmıştır. Eyubiye Polis Merkezi amir ve memurlarının bu hukuk tanımaz, zorba tutum ve davranışlarını şiddetle kınıyoruz. Bu polis merkezindeki kolluk görevlilerinin mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu hukuk tanımaz, çirkin tutum ve davranışları asla kabul edilemez" dedi.
Açıklamasında savunma mesleğinin engellendiğini de hatırlatan Başkan Güven, "Baro Yönetim Kurulumuz, ilgili polis merkezindeki görevli amir açığa alınıncaya kadar bu merkeze sunduğu CMK hizmetinin durdurulmasına karar vermiştir. Ayrıca ilgililer hakkında, Cumhurbaşkanlığına, Meclis Başkanlığına, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına, Şanlıurfa Valiliğine ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmasına ve yine konunun ilimizin tüm milletvekillerine ve Türkiye Barolar Birliğine bildirilmesine karar verilmiştir. Savunma hakkının kutsal ve herkese lazım olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Şanlıurfa Barosu olarak mesleğimize yönelik bu hukuk dışı tutum karşısında, gerekli tüm mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğimizi ve konunun peşini asla bırakmayacağımızı ifade etmek istiyoruz" diye konuştu. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR