SINIRDA BAYRAMLAŞMA BUGÜN SONA ERDİ

SINIRDA BAYRAMLAŞMA BUGÜN SONA ERDİ

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesi sınır kapısından, sınır ötesi bayramlaşma için Türkiye`den Suriye Arap Cumhuriyeti`ne 48 saatliğine gidenlerin dönüşleri sona erdi.
Kurban Bayramı`nın ikinci ve üçüncü gününde geçiş yapan toplam 4 bin 835 kişiden, 4 bin 657 kişinin yurda dönüş yaptığı, ancak halen 178 Türk vatandaşının hala yurda dönüş yapmadığı öğrenildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, "Kurban Bayramı`nda 48 saatliğine Suriye Arap Cumhuriyeti`ndeki akrabalarının yanında geçiren Türk vatandaşları 20 Kasım 2010 günü mesai saati bitimine kadar dönmesi gerekirken ancak şu ana kadar geçiş yapan 4 bin 835 kişiden 4 bin 657 kişi dönüş yapmış olup 178 vatandaşımızın
hala yurda dönmediği tespit edilmiştir. Bunun haricinde dönüşlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Dönüş yapmayan vatandaşlarımızın bugün akşama kadar dönmesi beklenmektedir" denildi.
Akçakale Sınır Kapısı`ndaki Telabyat Sınır Kapısı`ndan bayramın üçüncü ve dördüncü günü geçiş yapan 4 bin 835 Türk vatandaşından 178 kişinin bugün mesai saatine kadar dönmesi bekleniyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR