Tatlıses`in kumarhanesi de Avi imzalı

Tatlıses`in kumarhanesi de Avi imzalı

Sanal ortamda kumar oynatan çetenin reisi Tikva`nın 50 milyon liralık kumar kazancını İsrail`de merkeze aktardığı tespit edildi. Tikva`nın Tatlıses`in Kıbrıs`taki kumarhanesinin altyapısını kurduğu öne sürüldü

Sanal alemde kumara yönelik operasyon sonrası ortaya çıkan ifadeler şebekenin nasıl çalıştığını ortaya koydu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü`nün de teknik yardımı sonucunda merkezi İsrail`de bulunan bir sisteme İstanbul`da bir ana serverden bağlantı yapıldığı tespit edildi. `Avi` lakaplı İsrail vatandaşı Avraham Tikva`nın 5 ayrı işyerini bilgisayarlar kurarak kumarhaneye çevirdiği anlaşıldı. Her kumarhanede bulunan 20 bilgisayar ana server aracılığıyla İsrail`deki merkezi sisteme bağlanıyordu.  Hard diskleri çıkarılan bilgisayarlara içerisinde oyun bulunan hafıza kartı takılıyordu.


10 BASKINDA DELİL BULUNAMADI
Ekipler, 10 kez yapılan baskında bilgisayarların hard diski olmadığı için tespitte bulunumadı. Sanal kumar sisteminde İsrail`e 50 milyon lira para aktarıldığı kaydedildi. Emniyet`teki sorgulamada 5 kumarhane işletmecisinin Avraham Tikva`ya bağlılık ve `kumar oynamama` yemini ettiği ortaya çıktı.

7 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Avraham Tikva`nın KKTC`de kumarhanesi bulunan sanatçı İbrahim Tatlıses`in kumarhane kurulumu sırasında elektronik takip sistemini de yaptığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında sanatçı İbrahim Tatlıses de ifade verdi. 7 zanlı adliyeye sevk edildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR