444`lü hatlarda da tuzak var

444`lü hatlarda da tuzak var

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), 444’lü kolay iletişim hatlarının yaygın olarak kullanıldığını hatırlatarak, "Daha önce şehir içi tarife üzerinden ücretlendirilen bu hatların artık 900’lü hatlardan farkı yok" diyerek tüketicilerin dikkatli olmasını istedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, 444’lü numaraların başına il kodu konulmadan çevirildiğine dikkat çekerek, "Başlangıçta 444’lü hatlarda yapılan görüşmeler şehir içi tarifeden ücretlendirilmekte idi. Oysa Ağustos 2010 tarihinden bu yana hem Türk Telekom hem de GSM operatörleri faklı bir uygulama başlattı ve haksız kazanç elde etmeye başladılar" dedi.

Alan Kodu Eklersen Başka Eklemezsen Başka!
Çetin, 444’lü numaraların başına alan kodu eklendiğinde şehir içi tarifeden, eklenmediğinde ise 900’lü hatlar gibi özel tarifeden ücretlendirildiğini kaydetti.

Türk Telekomdan Açıklama
Türk Telekom’dan herhangi bir aboneyi ’’444’lü’’ hatlardan kodlu ya da kodsuz aramanın aynı fiyat olduğu bildirildi.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Tüketici Dernekleri Federasyonu’nun ’’444’lü’’ hatlara ilişkin açıklamasındaki Türk Telekom ile ilgili yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, Türk Telekom’dan ’’444’’lü bir hat aranırken numaranın başına alan kodu konulması ya da konulmamasının fark etmediği, her iki şekilde aramanın da şehir içi tarifeden fiyatlandırıldığı ifade edildi.

TRT



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR