Bakandan izolasyon isyanı

Bakandan izolasyon isyanı

Şanlıurfa`ya BORA Jet`in yaptığı bölgesel uçuşların ardından kente gelen turist sayısını artırmak ve turizm potansiyeli hakkında bilgi vermek amacıyla Şanlıurfa`ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı izolasyonlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa Ticaret Ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, verilen birçok sözün yerine getirilmediğini belirtti. Bakan Tatar, "Kıbrıslı Türkler olarak, Türkiye Cumhuriyeti`nin son yıllarda güçlendiğini ve bölgede bir güç haline geldiğini görüyoruz. Artık batı devletlerine olan ihtiyaçların azaldığını ve kendi kendine yeten politikaların artık oluşturduğunu büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Bu bizim motivasyonumuzu artıyor.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde herkesin bildiği çok büyük sorunlarımız var. Çünkü dünya bize haksız ambargo ve izolasyonlar uyguluyor. Annan planından sonra Kıbrıs Türkünün %65 evet demesine rağmen bu problem yıllardır devam ediyor. Bu ambargo ve izolasyonlar hala Kıbrıs Türk halkı üzerinde devam ediyor. Bu olanlar bizim ekonomimize muhalefet ediyor. Bölgede haksız rekabet sağlıyor" dedi.


 
 


İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR