Urfa`ya Önem Veriyoruz

Urfa`ya Önem Veriyoruz

İçİşleri Bakanı Beşir Atalay, kız kardeşinin kızının düğününe katılmak üzere geldiği Şanlıurfa’da hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan Şehitlik Emin Çavuş Polis Merkezini hizmete açtı. Türkiye’de ilk defa vatandaş tarafından yapılan bir Polis Merkezi hizmete açıldı.

İş adamı Mehmet Çavuş`un kısa bir açıklama yaparak yaptıkları hizmetin örnek teşkil etmesini umduklarını söyledi.

     Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da, Polis-vatandaş işbirliği sonucu hayırlı bir hizmetin açılışını yapacaklarını belirtti.

     Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, Şanlıurfa’nın asırlardır insanlığa hizmet etmiş ve farklılıklarını zenginlikler olarak kabul edip huzur içinde yaşanan bir şehir olduğunu belirterek, “Onun içindir ki Peygamberler şehri Urfa’mız Huzur Kenti olarak ta anılmaktadır. Şanlıurfa’da huzur ve güvenin var olmasında Emniyet güçlerimizin de büyük payının olduğu takdire şayandır” dedi.

Urfa huzur kenti, bizim görevimiz de huzuru sağlamak

Şanlıurfa’nın kendine özgü huzuru olduğunu ve Şanlıurfa’da bulunmaktan ayrı bir haz duyduğunu belirterek sözlerine başlayan İç İşleri Bakanı Beşir Atalay ise, “Urfa gerçekten huzur kenti. Zaten bizim görevimiz de huzuru sağlamak. Hükümet olarak Urfa’ya önem veriyoruz. Şanlıurfa’nın önemi büyük. Kalkınma ve yatırımlar açısından insanların tercih ettiği bir şehir. İbrahim Peygamberin şehri Şanlıurfa’da olmaktan huzur duyuyorum. Zaten daha şehre girişinizde bu huzuru hissediyorsunuz. Ben bu yıl içinde 2 defa Ramazan ayında olmak üzere 4 defa geldim” diye konuştu.

Polisimizin vatandaşlara tutumunu % 100 değiştirdik

     İlk defa bir Polis Merkezinin açılışını yaptığını belirten Bakan Atalay konuşmasına şöyle devam etti:

     “8,5 yıllık siyaset hayatımda Emniyet teşkilatının çeşitli birimlerinin, tesislerinin açılışını yaptım ama ilk defa bir Polis merkezi açılışı yapıyorum. Önemi de, ilk defa bir hayırsever tarafından Polis Merkezi yapıldı ve Emniyetimize teslim edildi. Emin Çavuş isminin verilmesine de sevindim. İnşaallah örnek olur. Biz hükümet olarak Polis merkezlerine bakış açısını da değiştirdik. Türkiye çok zor dönemlerden geçmiş, vatandaşlarla çok sorunlu dönemler de yaşanmış, bunu herkes çok iyi biliyor. AK Parti olarak biz vatandaşlarımızın daha fazla hizmetinde olmak, daha fazla güvenliklerini sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Biz hizmetkarız. Vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bu 3,5 yıllık İç İşleri Bakanlığım döneminde Polisimizin vatandaşlara tutumunu % 100 değiştirdik. Sadece eğitimle kalmadık, Karakolları değiştirdik. Bin 320 Polis Merkezimiz, 2 Bin Jandarma karakolumuz var. Heryıl Ocak ayında 81 il Valilerine talimat veriyorum. Bütün Polis merkezlerini kontrol edeceksiniz bende denetleyeceğim diyorum. Sonra Emniyet Müdürlerini çağırın onlara da aynı talimatı verdim. Harıl harıl çalıştık. Sonra 300 Polis Müfettişini en ücra köşedeki Polis merkezlerine kadar kontrol ettirip rapor aldık, her yönüyle değiştirdik. Vatandaşlarımızın rahatlıkla içeri girip derdini anlatacağı hale getirdik. 40 Bin Polisimizi eğittik. Vatandaşa, zanlıya nasıl davranacaklarını öğrettik. Bugün bütün nezarethaneler kameralı. Herşey kayıt altına alınmaktadır. Nezarethaneler temiz ve Lavabosu, duşu var. Gözaltı süresi 4 gündür ve duş vatandaş için ihtiyaçtır.  Polisimizin imajını büyük oranda düzelttik. Geçmişte vatandaşlarımıza çok kötü muameleler yapılmış ve Türkiye dünyada vatandaşına işkence eden ülke olarak anılmaya başlanmıştı. AİHM’e davalar açılmıştı. Bugün hiçbir dava açılmamıştır.” .

Konuşmanın ardından Polis merkezini yapar hayırsever iş adamı Çavuşoğlu kardeşlere plaket verildi, açılış kurdelesi kesilerek içerisi gezildi.

Törene, Bakan Atalay’ın yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Seyit Eyyüboğlu, Vali Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Atalay çıkışta harta Fotoğraf çektirerek Mırra içti(urfaha)

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR