İL GENEL MECLİSİNDEN BİR İLK DAHA

İL GENEL MECLİSİNDEN BİR İLK DAHA

İl Genel Meclisi İlk kez olağanüstü toplandı. İl Özel İdaresine Araç alımı ile ilgili olarak İl Genel Meclisinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın isteği doğrultusunda karar alındı.

Bütçe konusunun görüşülmesi üzerine bugün yapılan İl Genel Meclisi Olağanüstü Toplantısında İl Özel İdareye araç alımı konusu İl Genel Meclis Üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.

 

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis toplantılarında gündeme gelen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın isteği olan araç alımına hayır demişti. Bugün Aralık ayı Olağanüstü Toplantısının 1. birleşimini yapan Meclis Şanlıurfa Valiliğinden geri dönen konuyu tekrar gündeme aldı.

 

Meclis Başkanı Uğur Beyazgül Şanlıurfa İl Genel Meclisi’nin tarihinde ilk kez bir olağanüstü toplantı yaptığına değinirken; “Bu konu daha önceki meclis toplantılarımızda görüşülmüştü. Birçok arkadaşımız bu konuda fikirlerini ve görüşlerini belirtmişti. Lakin sayın valimiz araç alımında ısrarlı olarak konunun tekrar mecliste görüşülmesini isteyince olağanüstü bir toplantı yapma gereği duyduk. Daha önce arkadaşlarımız fazla kamyonların bulunduğunu ve bulunan kamyonlarında zaten şoförlerinin olmadığını ve kamyon ihtiyacını yersiz gördüklerini belirtmişlerdi. Satın alma yerine kiralama yani hizmet alma işleminin daha uygun olacağı düşünülmüştü. Bu bağlamda 35 adet kamyon alımı reddedilerek bütçe belirtilmişti. Sayın Valimizin isteği ile geri dönen konu tekrar komisyonda görüşülerek onaylandı.

 

 

Düzenlenen toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Plan Ve Bütçe Komisyonu sözcüsü İbrahim Arslan “Bütçe konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplandık. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın bütçeyi geri göndermesi ile ilgili olarak İl Özel İdaresine makine alımı ile ilgili olarak bir problem doğmuştu. İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül’ün metodu ile Vali Nuri Okutan’ın metodu arasında büyük fark olduğunu tespit ettik. 2011 yılı içersinde kırsal kesimdeki çalışmalarımızı başta asfalt yapmak üzere bir asfalt şantiyesi kurduk, ve Vali Okutanın İl Özel idare araç parkına gerekli olan araçların alımını bugün oy birliği ile kabul ettik. 2011 yılı bütçesi Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan tarafından geri gönderilmeseydi İl Özel İdaresi olarak 200-250 km yol yapabilirdik. Fakat Şanlıurfa valisi Nuri Okutanın isteği doğrultusunda  bütçe konusunu yeniden görüşmemiz ve bütçeyi artırmamız nedeni ile bu yıl en az 1000 km yol yapabileceğiz dedi.

Tekrar oylamaya sunulan kamyon alımı ve yeni bütçenin belirlenmesi mecliste kabul edilmesi ile toplantı sona erdirildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR