KAYIT DIŞI İSTİHDAMDA ŞANLIURFA SON SIRADA

KAYIT DIŞI İSTİHDAMDA ŞANLIURFA SON SIRADA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından organize edilen kayıt dışı istihdam konulu Eğitim Toplantısı Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar Ve Odalar Birliği toplantı salonunda gerçekleşti.
Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim toplantısına Sosyal güvenlik kurumu Şanlıurfa il müdürü Nurettin Nacar, Esnaf ve sanatkarlar odası başkan vekili Mustafa Aslan ve 58 oda başkanı katıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, sosyal güvenceden yoksun çalışan, vatandaşlarımız güvencesiz kaldığını söyledi. Nacar, "Bünyesinde kayıt dışı eleman çalıştıran, yani işverenlerimiz bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Herhangi bir gelişim göstermemektedir. Bankalardan kredi imkanı bulamıyor. Devletin işverenlerine sağladığı teşviklerden yararlanmamaktadır. Kayıt dışı ile ilgili kanunda düzenleme yapıldı. İlgili kanunda tüm kamu kurum ve kuruluşları zorunlu bildirime tabi tuttu. Herkes
bize vatandaştan gelen bilgileri bizlere aktarıyor. Bizlerde o bilgiler ışığında vatandaşlarımızı kayıt altına alıyoruz. Yani insanlarımızın tamamı kayıt dışına çıkmamaktadır. Sadece biz Şanlıurfa da sosyal güvencesi yani sigortasız çalıştıran eleman olarak en az illerden biriyiz" dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Mustafa Aslan yaptığı konuşmada Şanlıurfa da yaşayan esnafında sıkıntısı olduğunu söyledi. Aslan,"Bugün baktığımız zaman bu SSK primlerini, BAĞKUR primlerini ciddi anlamda spanse edilip aşağıya indirilmesi gerekiyor. Yıllardır bunları savunuyoruz. Zaten esnafımızın ekonomik yapısı bellidir. Ekonomik yapıya göre yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu gün prim borçları çok yüksek. Esnaf kendi prim borcunu ödeyemezken yanında çalışan elemanın primine
nasıl ödesin. Bunun yolu devletimizin desteği ile olacak şeylerdir" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR