Gazetecilere Muhabir Desteği

Gazetecilere Muhabir Desteği

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile dernek üyeleri ve Şanlıurfa’da görev veren basın mensuplarının buluştuğu yemekli bir program düzenledi. Şanlıurfa’da hizmet veren Televizyon, gazete ve ajansların mensupları ile Kamu kurum ve kuruluşlarının basın sorumlularının da katıldığı yemekte fikirlerin paylaşıldığı, dostlukların pekiştiği bir program gerçekleştirildi ve programda gazetecilerin yaşadığı birçok soruna değinildi.

 

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kamil Güler program açılışında yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün geçmişine değinirken; “İl merkezi ve ilçelerimizden gelen meslektaşlarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi 12 Mart 1971 askeri müdahalesi sonrası çalışanların haklarına ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak 1961 yılından itibaren kısıtlamalara tepki olarak ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’ bayram olmaktan çıkarıldı. Bu tarihten sonra Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Basın-yayın kuruluşları ülkemizin gelişiminde önemli görevler üstlenmektedir. Şanlıurfa Gazeteciler Derneği olarak 10 Ocak 2011 günü bir kutlama programı düzenlemeyi amaçlıyorduk. Ancak çalışan arkadaşlarımızın işlerinin aksamaması için kutlamayı bugüne aldık.” dedi.

 

Basın kuruluşları için önemli bir müjde verdiği konuşmasının devamında Güler; “Önce basın kuruluşlarına gerekli desteğin verilmesi gerekmektedir. 1967 yılında çıkarılan basın ilan kurumu mevzuatına göre sadece yerel ve yaygın gazetelere resmi ilan konusunda kontenjan sağlanmaktadır. Radyo ve televizyonlara bu imkân sağlanmamaktadır. Gerekli değişiklikler yapılarak radyo ve televizyonlara da bu imkân sağlandıktan sonra çalışan gazetecilerin durumlarının iyileşeceği kanaatindeyim. Dernek olarak televizyon ve ajans sahipleri ile görüştükten sonra televizyon ve ajansların kameraman ihtiyacının giderilmesi için önümüzdeki günlerde bir kurs açacağız. Bu konu ile ilgili çalışmaları yönetim kurulu üyemiz Muhammet Taşçılar yürütüyor. Bu istihdam garantili kurs ile Şanlıurfa’daki televizyon ve ajanslara kameraman yetiştirmiş olacağız. Kurslarımızda 5-6 aylık bir eğitim alan kursiyerlerimiz hem kamera, hem fotoğraf hemde muhabirlik eğitimi alacaklar. Aynı şekilde yerel gazeteler için muhabir ve fotoğrafçı yetiştirmek içinde çalışmalar yapacağız. Derneğimizin rozet ve kimlik çalışmaları yakında tamamlanacaktır.  Yine Türkiye’de isimlerini kabul ettirmiş ünlü gazeteciler ile görüşmeler içindeyiz. Yakında güzel çalışmalarımız olacaktır. İleriki zamanlarda basın kurumları ile kamu kurumları arasında futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Şanlıurfa’nın önde gelen basın kurumlarının yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Dernek yönetim Kurulu üyelerinden Güneydoğu Medya Grubu Genel Koordinatörü Faruk Bayuk, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, DHA Şanlıurfa Temsilcisi Hasan Kırmızıtaş, Kanal 7 Şanlıurfa Temsilcisi Muhammet Taşçılar ve Sabah Gazetesi Şanlıurfa Muhabiri- Türkiye Futbol Federasyonu Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Yıldırım; verdikleri mesajlarda dernek olarak gazetecilerin sorunlarının giderilmesi için gerekenlerin yapılacağına değindiler. Ayrıca sigortalı ve sosyal anlamda güçlü olmalarının sağlanacağına ve uygulanan şiddetten uzak tutulmaları için çalışılacağına değinirken 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günlerinide kutladılar. (Urfaha)

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR