HAZİNE ARAZİLERİ EĞİTİME KAZANDIRILIYOR

HAZİNE ARAZİLERİ EĞİTİME KAZANDIRILIYOR

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, hafta sonu Şanlıurfa`ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e Şanlıurfa`daki derslik açığının giderilebilmesi için hazırladıkları çalışmaları anlattı.
Vali Nuri Okutan Şanlıurfa`nın mevcut derslik açığının kapatılması için hazine arazilerinin değerlendirilmesi noktasında hazırladığı çalışmaları ilimizi ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e sundu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, okul yapımı için ödeneklerin yetersiz olduğunu bildirerek, "Bu açığı da hazine arazilerini devreye sokarak gidermek için gerekli çalışmalarınızı tamamladıktan sonra bize teklif edin, bakanlık olarak da bizler gerekli onayı verelim" dedi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeleri sonrasında Bakan Şimşek`in kendilerine hazine arazilerinin okul yapımı karşılığında verilebileceğini söylediğini belirterek, "Çalışma sonrasında hazine arazileri okul yapmak isteyenlere okul yapımı karşılığında verilecektir. Okul yapımı karşılığında verilebilecek olan hazine arazilerinin tespit çalışmalarına başladık. Gerek Milli Eğitim gerekse Defterdarlık olarak gerekli çalışmaları başlattık. Milli Eğitim okul yerlerini tespit ederken Defterdarlık da hazine arazilerinin tespitine yönelik hazırlıklarını yürütüyor" dedi.
Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Vali Okutan, tespit çalışmaları bittikten sonra Maliye Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapılacağını ve Maliye Bakanlığı`ndan gerekli izinler alınarak ihaleye çıkılacağını ifade etti. Vali Okutan, "Hazırlanan çalışma doğrultusunda ilimizdeki okul açığını kapatmak için Milli Eğitim`e tahsisli araziler üzerinde okul yapmak isteyenlere inşaat karşılığı hazine arazilerinden muadili karşılığında verilecektir" diyerek hazine arazilerinin eğitime kazandırılma çalışmasını özetledi. Bu arada Şanlıurfa`da göreve başladığı günden beri eğitimi önceleyen Vali Nuri Okutan, 2009-2010 eğitim öğretim yılında derslik açığını giderilebilmesi için imece usulüyle bir dizi çalışma yürüterek, ildeki bütün kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte il genelinde bin 20 dersliği Şanlıurfa`ya kazandırdı.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR