En Fazla İstifa Urfa`dan

En Fazla İstifa Urfa`dan

Ak Parti Milletvekilliğine adaylığını koyacak teşkilatlardaki görevlilerin bugün istifa etmesini istedi. Türkiye genelinde en fazla istifa Şanlıurfa İl Teşkilatından geldi.

AK Parti`nin 42 il başkanı 12 Haziran`da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için, il başkanlığı görevinden ayrılırken, Şanlıurfa il teşkilatında başkan dahil 23 kişi görevlerinden istifa etti.
Türkiye genelinde Partinin il teşkilatlarında 1-2 kişi istifa ederken, Şanlıurfa`da 23 kişinin istifa etmesi siyasi çevrelerce "Çok demokratik yönetim" olarak değerlendirildi.

İstifa eden il başkanları arasında Antalya, Tunceli, Diyarbakır, Van, Ordu, Eskişehir, Hakkari, Van, Şırnak ve Malatya da yer aldı. Üç büyük önemli il olan Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanları ise istifa etmedi.  Ayrıca 50 civarında ilçe başkanının da istifa ettiği öğrenildi.

AK Parti`nin, teşkilatlara, genel seçimlerde aday adayı olmak için verdiği istifa etme süresi doldu. Akşam 17.00`de ettiğini Genel Merkez`e bildiren il ve teşkilat mensupları en geç pazartesi 17.00`ye kadar istifa dilekçesini Ankara`ya ulaştıracak.

ERDOĞAN`DAN "ONAY" ALAMADILAR

AK Parti`de bir çok il başkanının 12 Haziran`da yapılması planlanan genel seçimlerde aday adayı olmayı düşündüğü öğrenildi. İl başkanı önceki gün Ankara`da yapılan il başkanları toplantısında AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile görüşerek adaylık için izin istemeye çalıştı. Ancak Erdoğan`ın rahatsızlığından dolayı il başkanları toplantısında fazla kalmamasından dolayı il başkanları görüşemedi. İl başkanları ile Teşkilat`tan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem görüştü. Saat 17.00 itibariyle AK Parti`de 42 il başkanının aday adayı olmak için istifa etti.

100 YÖNETİCİ DE İSTİFACI

Bunun yanında 50 dolayında ilçe başkanı ve 50 dolayında da teşlilat mensubunun görevlerinden ayrıldığı belirtildi. İstifa eden il başkanları arasında Başta Şanlıurfa olmak üzere, Antalya, Tunceli, Diyarbakır, Ordu, Samsun, Eskişehir, Bolu, Düzce, Niğde, Malatya, Şırnak, Hakkari, Kırklareli, Hakkari ve Van`ın da olduğu belirtildi. Diğer illerde Parti teşkilatında en fazla 4 kişinin istifa etmesine karşılık Şanlıurfa`da 23 kişi görevlerinden ayrıldı. Şanlıurfa`yı 16 milletvekili bulunan Konya izledi. Bu arada İzmir ve İstanbul İl başkanlarının istifa etmediği öğrenildi. Bir çok ilde de sadece il başkanının istifa ettiği Ak Partinin bazı şehirlerde ortak aday çıkardıkları belirtildi.(Urfaha)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR