AK PARTİ?DE BAŞKANLIK İÇİN 2 ADAY

AK PARTİ?DE BAŞKANLIK İÇİN 2 ADAY

AK Partide hareketli saatler yaşanıyor. Özellikle dün akşam AK Parti teşkilatlarında çok büyük hareketlilik vardı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’la, Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk bugün AK Parti teşkilatında görev yapanlarla görüşmeler yapacak.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür’ün istifasının ardından 4 ayrı aday adayı vardı. Bunlar vekaleten bu görevi şu anda yürüten Yusuf Eğilmez, Müslüm İncebıyık, Kemal Özer ve Faruk Toptan’dı.

Dün akşamın en önemli gelişmesi İl Başkanı aday adaylarından Kemal Özer ile Faruk Toptan’ın Müslüm İncebıyık lehine adaylıktan çekilmeleri oldu.

Böylece İl Başkanlığı için iki ayrı aday kaldı. Yusuf Eğilmez ve Müslüm İncebıyık.

Dün akşam özellikle bu iki isim ve kendilerine yakın olanlar AK Parti İl, Merkez İlçe, Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerini sıkı markaja aldılar.

AK Parti teşkilatının bugün iki Milletvekiline verecekleri isim atamada büyük önem kazanmış oldu.

AK Parti Milletvekilleri daha önce bu konuda görüşlerini belirtmişlerdi. Ancak aday sayısının ikiye inmesiyle birlikte Milletvekilleri de iki isimden birine tercih edecekler.

Yapılacak bu çalışmadan sonra iki Milletvekili bir rapor halinde Şanlıurfa AK Partinin nabzını Genel Merkeze iletecek ve Genel Merkez bu hafta sonuna kadar Şanlıurfa AK Parti İl Başkanını atamış olacak.

AK Partide İl Başkanlığı neden büyük önem kazandı? Geç saatlere kadar neden yoğun kulisler yapıldı?

Bunun en büyük nedeni hiç kuşku yokki 12 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler. Atanacak il Başkanı seçimlere kadar AK Parti İl Başkanı olarak görevini sürdürecek. Seçimde sonra yeni seçilecek Milletvekilleri yeni bir Kongre ile yeni bir Yönetim oluşturacak.

İl Başkanı özellikle aday liste belirlenmesinde ister istemez etkili olacak. Bu nedenle Milletvekilleri ve aday adayları kendilerine biraz daha yakın ismin İl Başkanı olmasını istiyor.

AK Parti Yönetimi belirgin bir şekilde iki ayrı parça olarak duruyordu. Bir tarafta istifa eden il Başkanı Ahmet Düşünür ve ekibi. Diğer yanda da kendilerini dışlanan ya da pasif olarak bırakılan gurup.

Bu nedenle de yeni il Başkanı büyük önem taşıyor. Yani AK Partideki İl Başkanlığı aslında mevcut güç dengelerinin kimin elinde devam edeceğinin yanıtınıda vermiş olacak. Dengeler çok hassas. Her iki aday da kendini şu an için iddialı görüyor. AK Partide şu sıralarda da müthiş kulis çalışmaları devam ediyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR