BAŞBAKAN URFA`YI BELİRLEYECEK

BAŞBAKAN URFA`YI BELİRLEYECEK

 

Ak Parti`da il Başkanlığı krizi devam edecek, AkParti il teşkilatı il başkanı belirlemek için toplanırken, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının etkili olacağı  belirtildi.Ak Parti Şanlıurfa  İl Başkanının bizzat Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan tarafından  belirleneceği öğrenildi.  2011   Genel seçimleri öncesi Partisinin İl Başkanlığından istifa eden Av. Ahmet Düşünür`den boşalan  Şanlıurfa Ak Parti  İl Başkanının kim olacağı sorusuna cevap aramak için Şanlıurfa`ya gelen Ak Parti heyeti parti içi çalışmalarını tamamladıktan sonra bazı sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Sabah saatlerinde ilk olarak  İl Yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere merkez ilçe, Kadın kolları, Gençlik kolları ile tüm ilçe Başkanları , yürtme kurulu üyeleri, İl genel meclis, Belediye Meclis üyeleri,  Ak partili tüm Belediye Başkanları, ve Partiden istifasını sunan üyelerle akşam saatlerine kadar görüşen heyet Başkanı  Ak Parti Teşkilat Başkan yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikir Işık, Şanlıurfa İl koordinatörü Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk  parti içi çalışmalarını tamamladılar. Ak Parti Genel Merkezinin görevlendirdiği heyetin verdiği formları dolduran Parti teşkilat üyeleri, Ak Parti İl Başkan adayı Av. Yusuf Eğilmez, ile Müslüm İncebıyık dışında bazı isimleride tercih ettikleri görüldü.

 

Alınan bilgiler ve izlenimlere göre, İl teşkilatının büyük bir kısmı ile Gençlik kolları, Suruç ilçe teşkilatının tamamı, Birecik ve Halfeti ilçelerinib büyük çoğunluğu,  İl başkanlığına vekaleten yürüten Av. Yusuf Eğilmez`i tercih ederken, Merkez ilçe, Kadın kolları, Hilvan, siverek, Viranşehir ve Harran ilçe teşkilatlarının tamamı , İl Genel Meclis ile Belediye Meclis üyelerinin büyük çoğunluğu Ecz. Müslüm İncebıyık`ı tercih formunda ismini yazdılar. Akşam saatlerine kadar devam eden form doldurma ve iki görüşmelerin ardınan , Heyet Başkanı Fikri Işık, ve Burhan Kayatürk ile birlikte Parti yönetim kurulu  üyeleri Emin  Demirkol, Mehmet Büyükfırat ve Merkez İlçe Başkanı ile birlikte, ilk olarak Baro Başkanı Av. İrfan Güven,i ziyaret ettiler. Baronun görüşünü alan heyet daha sonra sırasıyla  TSO Başkanı Sabri Ertekin, Tümsiad Başkanı  Sadık Sade, Memur-sen İl temsilcisi Mahmut Atçı, Müsiad  İl Başkanı  Haluk Akcal ile özel görüşmelerde bulundular. Yoğun geçen Parti içi çalışma ve sivil toplum ile yapılan görüşmelerin bir değerlendirmesini yapan Teşkilat Başkan yardımcısı Fikri Işık ` Şanlıurfa`da çok verimli bir toplantı yaptık, katılım çok iyi  oldu. farklı tercihler oldu, formları genel merkeze teslim edeceğiz, ancak son kararı verecek olanBizzat Genel başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan olacaktır,çünkü Başbakan Şanlıurfa İl Başkanını bizzat kendileri belirleyecektir`dedi. önümüzdeki hafta içinde yapılacak olan ilk  MKYK toplantısında Şanlıurfa İl Başkanının  belirleneceğinin altını çizen Işık` Şanlıurfa bizim partimizin değer verdiği bir İl, Şanlıurfa partimize değer veriyor, bizde  halkımızın ve partimizin talepleri doğrultusunda bir rapor hazırlayacağız ve 3 ismi MKYK`ya bildireceğiz`dedi.

Öte yandan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden  yeniden görüş alınağı öğrenilirken, Milletvekillerinin büyük bir kısmı ise dah önce Ecz. Müslüm İncebıyık üzerinde anlaştıkları bildirilmişti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR