ZABITA EKİPLERİNDEN OPERASYON

ZABITA EKİPLERİNDEN OPERASYON

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler semt pazarlarında yaptıkları rutin denetimlerde 1 ton kokuşmuş yoğurt ile 100 kilograma yakın küflenmiş peynir ele geçirdi.
Miadı geçmiş gıda maddelerini halka satmaya çalışan esnaflar hakkında kabahatler kanuna göre cezai işlem uyguladıklarını belirten Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, denetimlerde ele geçirilen kokuşmuş yoğurt ve peynirlerin uzmanlar eşliğinde imha edildiğini söyledi. Zabıta Müdürü Küçük, işyerlerine ve semt pazarlarına yönelik kontrollerin rutin bir şekilde devam edeceğini belirterek, halkın sağlığıyla kimsenin oynamasına müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti. Şanlıurfalıları, miadı dolmuş
ürünleri satın almamaları konusunda uyaran Zabıta Müdürü Küçük, "Vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. Alışveriş yaparken mutlaka ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etsinler. Miadı geçmiş ürünleri satan esnaflar varsa vatandaşlarımız bu kişileri lütfen bize bildirsinler" dedi.
Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak sürekli esnaflarla diyalog içersinde olduklarını belirten M. Burak Küçük, esnafı miadı geçmiş ürünleri satmamaları konusunda sürekli uyardıklarını söyledi. Esnaflara çeşitli konularda eğitimler verdiklerini ifade eden Zabıta Müdürü Küçük, "Şanlıurfa Belediyesi olarak halkımızın daha temiz ve hijyenik koşullarda gıda tüketmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu kapsamda semt pazarlarını daha modern hale getiriyoruz. Kentin birçok mahallesinde modern semt
pazarları yapıyoruz. Halkımızdan tek ricamız semt pazarlarında alışveriş yaptıkları sırada yaşadıkları sorunları nöbetçi zabıtalara bildirmeleri yeterlidir" diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR