Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor

Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor

 

İLK TÖREN ANKARA`DA

Tedavi gördüğü hastanede pazar günü hayatını kaybeden eski başbakan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Hacı Bayram Veli Camii`nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına çok sayıda bakanın yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Erbakan`ın cenazesi özel ambulansla Balgat`taki evinden yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Hacı Bayram Veli Camii`ne getirildi. Sabah erken saatlerde camiye akın eden vatandaşların üzerleri polis ekipleri tarafından tek tek aranırken, camiye çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatıldı. Erbakan`ın naaşının camiye getirilmesi ile birlikte avludan tekbir sesleri yükselmeye başladı. 

Sabah namazının ardından kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, partililer ve çok sayıda sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Erbakan`ın naaşı tekbir sesleri arasında omuzlarda cenaze arabasına konuldu. 

Gözyaşları arasında cenaze arabasına götürülen Erbakan`ın cenazesi İstanbul`a götürülmek üzere Ankara Esenboğa Havaalanı`na hareket etti. Öte yandan Hacı Bayram Veli Camisi`nde Kızılay tarafından lokum dağıtılırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da çay ve sıcak çorba dağıtıldı.

CENAZESİ İSTANBUL`A GETİRİLDİ

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın cenazesini taşıyan özel uçak, Atatürk Havalimanı`na iniş yaptı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR