ŞANLIURFA TÜNELLERİNDEN KANALLARA SU BIRAKILDI

ŞANLIURFA TÜNELLERİNDEN KANALLARA SU BIRAKILDI

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü beldesinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa Tünelleri Kontrol Merkezi`nden Şanlıurfa, Harran ve Mardin-Ceylanpınar Ana Kanallarına sulama suyu bırakıldı.
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, DSİ 15. Bölge Müdür Vekili Uğur Büyükhatipoğlu, şube müdürleri ve sulama birlik başkanları katıldı. Kontrol merkezinde Uğur Büyükhatipoğlu`ndan sulanan alan ve kanal hakkında bilgi alan Vali Nuri Okutan daha sonra kanalda incelemede bulundu.
Yetiştirilecek ürünlerin suya ihtiyaç duyması ve sulama birliklerinin bu doğrultudaki istekleri sebebiyle kanallara sulama suyunu bırakmayı 6 gün erkene aldıklarını söyleyen Vali Nuri Okutan, "Bugün hep birlikte Harran Ovasına suyu saldık. Bereketli Harran Ovasına yıllardır, su bırakılıyor ve Harran Ovası bu suyla hayat buluyor. Bugün de 6 gün öne alarak bu işlemi başlattık. Bu yıl her ne kadar bol yağmur aldıysak da, sulama birlik başkanları, çiftçilerimizin isteği doğrultusunda suyu erken bıraktık. Saniyede yaklaşık 40 metre küp su bıraktık. Sulama ihtiyacı giderilince tekrar kesip, ihtiyaca göre tekrar bırakacağız. Bu yıl verimi daha çok bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bereketli yıllara, günlere vesile olmasını diliyorum" dedi.  Bu arada Vali Nuri Okutan bereket olsun diye her yıl DSİ Kontrol Merkezinde görev yapan personel tarafından yapılan adeti yerine getirerek, kanala 1 lira attı.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR