YİNE DOKTORA DARP

YİNE DOKTORA DARP

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Şahin Aksoy yaptığı yazılı açıklamada ;Bir dönem Şanlıurfa’da sistemli hale gelen fakat bir süredir tekrarını yaşamadığımız hekime yönelik şiddetin yeni bir örneğinin bugün Eyyübiye Aile Sağlık Merkezinde yaşanmış olmasının tepki ve üzüntüsünü kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
Şanlıurfa Eyyübiye ASM’de çalışan Dr. Ercan NURAL, bugün öğleden önce odasına gelerek başkasının Sağlık Karnesi üzerine muayene olup ilaç yazdırmak isteyen hastasının bu yasalara ve etik kurallara aykırı talebini reddetmesi üzerine şahsın sözlü küfürlerine ve fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Odasında maddi zararın da meydana geldiği Dr. NURAL şahsın fiziki saldırısından odada bulunan diğer hastalar ve personelin yardımı ile kurtulabilmiştir. Olay karakola ve savcılığa intikal etmiş olup değerli meslektaşımıza adli rapor düzenlenmiştir.
Benzerlerine ülkemizin her tarafında yaşadığımız benzer olaylarla birlikte bu olayı da şiddetle ve nefretle kınıyor, meslektaşımızın acı ve üzüntüsünü en kalbi duygularımızla paylaşıyor, Sağlık Müdürlüğü ve adli makamların olaya hassasiyetle yaklaşarak bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için yasal yetkilerini sonuna kadar kullanacaklarına olan inancımızı tekrar etmek isteriz.  Dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR