CEYLANPINAR HALKI SINIR KAPISINDA ISRARLI

CEYLANPINAR HALKI SINIR KAPISINDA ISRARLI

Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesi, Suriye Arap Cumhuriyeti`ne sınır komşusu olmasına rağmen sınır kapısının bulunmaması ilçe halkının tepkisine yol açıyor.
Ceylanpınar ilçesi, Suriye Arap Cumhuriyeti`ne sıfır noktada bulunmasına rağmen sınır kapısının bir türlü faaliyete geçirilmemesi ilçe halkının tepkisine yol açmaktadır. Sınır kapısının bir an önce açılmasını isteyen Nurullah Kösen "Yıllardır, sınır kapımızın açılabilmesi için defalarca yetkili mercilere başvurmamıza rağmen sınır kapımız bir türlü faaliyete geçirilmedi. İlçe komşularımız Akçakale`de ve Mardin`in Nusaybin ilçesinde sınır kapısı bulunmasına rağmen ilçemizde sınır kapısının açılmaması
düşündürücüdür. İlçemizde bilindiği gibi işsizlik had safhaya varmıştır. Suriye ile sınır kapısının tam anlamıyla faaliyete geçirilmesi taktirde, ilçemizde işsizlik oranı önemli oranda azalacaktır. Sınır kapısı sadece işsizler için değil, esnaflar içinde bir kurtuluş olacaktır. Yetkililerden ricamız sınır kapımızı bir an önce faaliyete geçirsinler" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR