Bakan Köy Muhtarlarını dinledi, talimat yağdırdı;

Bakan Köy Muhtarlarını dinledi, talimat yağdırdı;

1 ayı aşkın süreden beri Şanlıurfa il ve ilçeleriyle belde ve köylerini bile gezerek sorunları yerinde tesbit eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, merkeze bağlı 328 köy Muhtarını da DSİ Konferans salonunda toplayarak sorunlarını dinledi, not aldırdı ve acil çözüm gerektirenler için hemen talimat verdi.

     Sabah ve öğlen sonrası 2 bölüm halinde düzenlenen toplantıya Devlet Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen, Daire amirleri ve merkeze bağlı 328 köyün genelinin Muhtarları katıldı.

      Sorunların tesbiti ve adeta dert dinleme toplantısı öncesinde konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Bu toplantıyı resmi olmaktan ziyade herkesin rahatlıkla konuşabileceği ve sorunlarını çekinmeden iletebileceği bir toplantı olarak kabul edin ve hiç kimseden çekinmeden doğru olarak sorunlarınızı söyleyin ki çözüm bulalım. Sorunları belirledikten sonra hepsini bir takvime bağlayarak çözmeye başlayacağız inşallah. Ben dün Akçakale ve Harran’ın onlarca köylerini gezdim. Okul, yol, su, elektrik ve sağlık ocağı gibi sorunlarını yerinde görüp belirledik. Tabiki sorunlar olacak. Ancak herkesin ortak sorunu olabilir ama bazı vatandaşları huzursuz eden sorunlar mutlaka çözülmeliydi diye düşünüyorum. Biz vatandaşın huzurunu düşünerek hizmet etmeye geldik. Başbakan bize, ‘git Şanlıurfa’nın sorunlarını çöz’ dedi. Bizde araştırıyoruz, sorunları ilk ağızdan sizlerden dinliyoruz ve tesbit ederek bir takvime bağlıyoruz. 13 Haziran öncesinde çözülebilecekler için hemen talimat veriyoruz. Sorunlar bitmez ama birlikte yaşadığımız sorunlar olabilir. Belli bölge insanlarının ilgilendiren sorunlar neden çözüme kavuşturulmamış. Başbakan ne yapsın kardeşim. Bu yıl 82 milyon TL, eski parayla 82 trilyon lira ve geçtiğimiz yılda 70 milyon TL yani 70 trilyon lira göndermedi mi. Daha ne yapsın? Bu paralar planlı kullanılsaydı neler yapılmazdı ki, neler. Ama bu dönem Allah’ın izniyle sorunları mutlaka çözeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Başbakan, Bakanlar, Daire Müdürleri sizin paranızla maaş alıyorlar” dedi.

     Bakan Çelik, 328 merkez köyün de sağlık sorunları öncelikle halledilmesi ve vatandaşların kilometrelerce yol gitmemeleri gerektiğini, en yakın ortak yerlerde de olsa bir Sağlık Evi açılmasının şart olduğunu söyledi.

     Çelik, özellikle kırsaldaki çocukların okula gönderilmesi için, mağdur edilmemeleri için öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak ihtiyaç olan köylere okul ve öğretmenler için lojman yapılması talimatını da verdi.

     Konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda Köy Muhtarları sorunlarını sözlü ve yazılı olarak Bakan Çelik’e anlattılar. Bakan Çelik te, bazılarının acil çözülebilecek yol, okul, öğretmen lojmanı ve sağlık evi sorunlarının en kısa sürede yapılması talimatını verdi.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR