MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARINA KIZILAY ÇADIRINDAN OKUL

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARINA KIZILAY ÇADIRINDAN OKUL

Her yıl çilek mevsiminde Silifke`ye mevsimlik işçi olarak gelip çadır kurarak yaşayan ailelerin çocukları, Silifke Kızılay tarafından kurulan çadırlarda eğitimlerini sürdürüyor.
Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt ve Hatay`dan gelip Kurtuluş ve Sökün köyünde kurulan çadırlarda yaşayan bin 200 işçinin çocuklarından ilköğretim çağındaki 67`sine Kızılay`ın kurduğu eğitim çadırında günde 6 saat eğitim veriliyor. Ortaöğretim çağındaki 30 çocuğa ise eğitim verilemiyor.
Memleketlerinde 2 ay kalabilen ve yılın diğer aylarını Akdeniz, Trakya ve Konya Ovası`nda çalışarak geçiren çocuklar, okumak için devlet büyüklerinden yardım istedi.
Şanlıurfa`dan gelen Mehmet Kale, çocuklarının okuması gerektiğini ancak imkanların buna izin vermediğini belirterek, "Okuma çağındaki çocuklarımızı onların geleceğine önem verdiğimiz için ya bir akrabamızın ya da bir tanıdığımızın yanına bırakıyoruz. Okuma çağında olmayan çocuklarımız da mecbur olduğumuz bu yaşam şartında bizimle birlikte oluyor" dedi.
Mevsimlik işçilere eğitim çadırı kurduklarını belirten Silifke Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren ise, "Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine edilerek insanların yoğun yaşadıkları bahçelerin yanlarına kurulan çadırlarda ilköğretim çağındaki çocuklar eğitim alıyor. Toplam 5 bölgede 5 adet çok amaçlı çadır kurduk. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim veriyoruz. Türk insanının merhamet eli olarak Kızılay`a ihtiyaç duyulan her yerde olmaya çalışıyoruz. Gücümüzü Türk insanının merhamet duygularından
alıyoruz. İlköğretim çağındaki bu çocuklarımızın tarlada tezekte heder olmaması için çaba sarf eden insanlara bir miktar da olsa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR