YOZGAT EMNİYETİ TRAKTÖR ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ

YOZGAT EMNİYETİ TRAKTÖR ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ülke genelinde çalıntı, hacizli veya haciz yakalamalı traktörleri change işlemi uygulayarak üçüncü şahıslara sattıkları tespit edilen çeteyi çökertti. 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Yozgat`ın Yerköy ilçesinde çalınan bir traktörün bulunması için 7 ay önce bir çalışma başlatan Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, traktör hırsızlığı, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, suç eşyasının satın alınması ve kabul edilmesi, uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma, tarihi eser kaçakçılığı, ruhsatsız silah bulundurma" iddialarıyla 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda; Yerköy ilçesinde 9, İstanbul`da 2, Konya`da 1, Şanlıurfa`da 7 olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin sahte evrak düzenleyerek alım satımını yaptığı Şanlıurfa`da 6, Tekirdağ`da 3, Van, Diyarbakır, Adıyaman ve Yerköy ilçesinde 1 olmak üzere toplam 13 traktör; zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise 4 adet pompalı tüfek, 7 adet kurusıkı tabanca, 36 adet fişek, 6 kök yaş Hint keneviri, 5 adet kaşe ve 25 adet tarihi sikke ele geçirildi.
Gözaltına alınan F.L. (32), A.Y. (28), A.Y. (32), A.Ç. (63), M.T. (46), M.T. (49), Ç.Y. (55), K.K. (68), A.Ö. (62), N.Ç. (48), B.V. (30), M.G. (53), A.İ. (26), H.K. (57), N.D. (32), M.E.O. (33), M.T (33), B.T. (57) ve A.K. (38) isimli zanlılar, Yozgat Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları yapıldıktan sonra Yerköy Adliyesi`ne sevk edildi.
Çalıntı araçlar Yozgat Emniyet Müdürlüğü önüne çekilirken, traktörlerden birinin değerinin yaklaşık 200 bin TL olduğu ve sahibi kredi ile aldıktan hemen sonra çalındığı öğrenildi.
Yapılan başarılı operasyondan dolayı Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Asayiş Şube Müdürü Mehmet Akif Akdere ve diğer emniyet personelini tebrik eden Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Emniyet Müdürlüğünün başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirterek, "Başta Emniyet Müdürü`müz Bekir Akarsu olmak üzere tüm emniyet personelini kutluyorum" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR