ŞANLIURFASPOR KULÜP BAŞKANI HAKEMLERİ FEDERASYONA ŞİKAYET ETTİ

ŞANLIURFASPOR KULÜP BAŞKANI HAKEMLERİ FEDERASYONA ŞİKAYET ETTİ

TFF 2. Lig Yükselme Grubu`nda mücadele eden Şanlıurfaspor, Tokatspor maçının hakemlerini Türkiye Futbol Federasyonu`na ve Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı`na şikayet etti.
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habip Aslan, Türkiye Futbol Federasyonu`na ve Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı`na gönderdiği faksta maçın hakemlerinin taraflı davrandığını ve olayların çıkmasına neden olduğunu belirtti. Aslan yazısında, "Şanlıurfaspor`a karşı yanlı hakem hataları devam ediyor. 28.03.2010 tarihinde oynadığımız Şanlıurfaspor-Tokatspor maçının orta hakemi Ferhan Kestanlıoğlu (İzmir Bölgesi) Şanlıurfasporun bariz penaltısını vermeyerek devam ettirdiği pozisyon da bariz ofsayt olan golü vererek seyirciyi kışkırttığı gibi Şanlıurfaspor`un hakkını da gasp etmiştir. Ulusal basına da yansıdığı gibi yeşil sahalarda görmek istemediğimiz hoş olmayan görüntüler vuku bulmuştur. Oysa seyirci buna rağmen, maç bitiminde her iki takımın oyuncularını ayakta alkışlamış, ancak hakemleri de protesto etmişlerdir. Şanlıurfa Güneydoğuda teröre bulaşmamış bir kentimizdir. Yine GAP`ın merkezi olduğu gibi turizmin ve kültüründe merkezi konumundadır. Nüfusu itibarı ile de ülkemizin 10. büyük ili ve orta doğuya açılan kapısıdır. Şanlıurfaspor yönetimi olarak başta Valimiz Nuri Okutan ve Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere, bölgemizin hassasiyetlerinin ve kentimizin zenginliklerinin bilinciyle hareket ederek, Şanlıurfa`da var olan futbol sevgisini ve potansiyelini büyütmek için büyük bir çaba ve özveri ile hareket ediyoruz. Ayrıca maçlarımızı 30 bin kapasiteli Şanlıurfa Arena Stadımızda, Süper Lig takımlarını kıskandıracak bir şekilde ortalama 20 bin futbolsevere oynuyoruz. Yine kentimize gelen tüm
misafir takımlarını en iyi şekilde ağırlayarak, maçın sonucu ne olursa olsun en güzel şekilde uğurluyoruz. Şanlıurfa`dan ayrılan misafir kulüpler bize teşekkür ederek, ayrıca memnuniyetlerini yazılı olarak da bildirmektedirler. Bu kadar güzelliği ve fair-play ruhunu bir hakemin bozmaya ve hoş olmayan olaylara sebebiyet verme hakkı yoktur" dedi.
Hakem hatalarının ülkenin huzurunu bozduğunu ileri süren Aslan, "Güzel ülkemizde demokratik açılım süreci işlerken bu yanlı hakem hataları ülkemizin huzuru adına bizleri derinden endişelendiriyor. Güneydoğu kenti olan Şanlıurfa`da ortalama 20 bin seyirciyi küstürmeye ve şer odaklarının ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkının olmadığını düşünüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK`dan tek isteğimiz, masa başında şampiyonların tespit edilmemesi ve adalet uygulamalarıdır. Bunu istemek Şanlıurfaspor
yönetimi olarak bizim en tabii hakkımız diye düşünüyoruz. Bu şikayetlerimizin gereği yapılmaz ve Şanlıurfaspor`a karşı bu denli haksız hakem hataları devam ederse, son çare olarak ligden çekilmeyi düşünüyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz yazılı şikayetlerimizden herhangi bir sonuç alınmamış, maçlarımıza özellikle İstanbul ve İzmir bölgesi hakemleri atanmıştır" diye konuştu.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR