ŞANLIURFA`DAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

ŞANLIURFA`DAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Şanlıurfa bu yıl 12-19 Temmuz tarihleri arasında Erzincan`da yapılan Alt Minikler Türkiye Boks Şampiyonası`nda dereceleri kimseye kaptırmadı. Harran Üniversitesi Beden Eğitim Bölümü hocalarıyla ortaklaşa bir çalışma yürüten 5 genç sporcu turnuvada bütün dereceleri aldı.

Şanlıurfalı 14 yaşındaki Servan Baztaş ve grup arkadaşı 14 yaşındaki Emin Avcı Türkiye birinciliği yaşatırken, Boks şampiyonasında Şanlıurfa ikinciliği de kimseye vermedi. Yine Şanlıurfalı olan 13 yaşındaki Sinan Kamil Akaltun ile Şanlıurfalı İbrahim Halil Akaltun ikinciliğe birlikte yürüdü. Şanlıurfalı birbirinden çalışkan ve güçlü boks ekibinden iki kişide üçüncülüğe yürüyünce Şanlıurfa Erzincan`daki Boks Turnuvasına damgasını vurdu.

Şanlıurfa toplamda 2 Türkiye birincisi, 2 Türkiye ikincisi, 2 de Türkiye üçüncüsü çıkarmanın gururunu yaşıyor. 6 aylık çalışma sürecinde genç sporcuları çalıştıran hocaları Murat Akaltun desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerini sunarak, “Bu çocuklar destek bekliyor. Fenerbahçe, Trabzon, İstanbul gibi takımları yenerek büyük bir gurur ile Şanlıurfa`ya geldik” dedi.

Erzincan’da düzenlenen müsabakada derece alan ve Türkiye şampiyonları ise çok mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ettiler.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR