Şehit Ailelerine İftar Yemeği

Şehit Ailelerine İftar Yemeği

Dedeman Otelde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Nuri Okutan, eşi Demet Okutan, İl Jandarma Alay Komutanı Veli Dursun, Belediye Bşk. Vekili Fevzi Yücetepe, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve Şanlıurfa merkez ve ilçelerindeki şehit aileleri ile gazilerin yanı sıra, kaymakamlar, vali yardımcıları ve kurum müdürleri katıldı. İftar yemeğinin sonunda geçtiğimiz ay şehit olan J.Komd. Er Ethem Okkay’ın ailesine Vali Okutan şahadet belgesi verdi.

 

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan yemeğe katıldıkları için şehit yakınları ve gaziler ile ailelerine teşekkür etti. Şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar açtığı için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Okutan, “Şehitlerimiz, bu vatan için canını ve kanını feda etmiştir. Dolayısıyla şahadet bizim milletimizde her zaman canlı yaşayan bir kavramdır. Bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özellikse, şehitlik ve gazilik müessesesine kattığımız anlam ve verdiğimiz değerdir. Vatan, sadece bir toprak parçası değildir. Vatan sevgisi demek şehit sevgisi, gazi sevgisi demektir. Bu değerlerle biz bir millet oluyoruz. Ve böyle baktığımızda iyi ki şehitlik iyi ki gazilik müessesi bu topraklarında bağrında yeşermiş ve yaşamış. Biz Anadolu yurt edeli 1000 yılı geçti. Genel olarak baktığımızda muhakkak ailelerimizde bir şehit, bir gazi var. Ben de bir şehit yakınıyım. Bu millet aslında mazlum bir millet bu millet sadece şehitlik ve gazilik duygusunu yaşarak ayakta durmaya çalışan bir millet. İyi ki böyle bir şehitlik ve gazilik müessesinin yaşatan onların kıymetini bilen bir milletin torunlarıyız” dedi.

 

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, geçtiğimiz ay Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi Baroştepe Mevkiinde şehit olan J.Komd. Er Ethem Okkay’ın ağabeyi Hasan Okkay’a Şahadet Belgesi verdi ve başsağlığı diledi. Hasan Okkay burada kısa bir konuşma yaparak “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez. Vatan sağolsun” dedi.

 

İftar yemeğinde ayrıca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan tarafından Vali Nuri Okutan’a teşekkür plaketi verdi. Vali Okutan ise katkılarından dolayı Dedeman Otel Genel Müdürü Aydın Duran’a teşekkür plaketi verdi.

 

İftar programının ardından Vali Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan programa katılan Şehit ailelerinin yakınlarıyla ve Gazilerle yakından ilgilenerek onları kapıda uğurladı. Uğurlama esnasında Vali Okutan ailelerin taleplerini not aldı. Vali Okutan ve Eşi, çocuklarla fotoğraf çektirip çocuklara oyuncak hediye etti.(Urfaha)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR