YILIN DÜĞÜN KINASI YAPILDI

YILIN DÜĞÜN KINASI YAPILDI

Şanlıurfa’da beklenen  kına düğünü düzenlenen  görkemli iki ayrı düğünle yapıldı.Şanlıurfa’nın genç iş adamlarından Maruf Güneş, Av. Edibe Neşetbeyoğlu ile evlilik düğünü öncesi muhteşem bir  kına gecesine imza attılar.

Şanlıurfa’da, önümüzdeki hafta yapılacak olan düğün töreni öncesi düzenlenen kına gecesinde önce semazenler oynadı, halaylar çekildi ve  dolarlar havada uçuştu. Önce ilahilerin okunduğu, gelin ve damadın vekalet verdiği erkeklerin dini nikahlarının kıyıldığı gecede, kına yakılışı sırasında genç çiftin başına savrulan dolarlar yerlerden avuçlanarak toplandı.

Şanlıurfa eski milletvekillerindenHayırsever İş adamı Mehmet Güneş’in İş adamı Mimar oğlu 28 yaşındaki Maruf Güneş ile 24 yaşındaki Avukat Edibe Neşetbeyoğlu’nun önümüzdeki hafta Ankara’da yapılacak düğünleri öncesi kentte kına gecesi düzenledi. Şehitlik çamlık lokantası’nda düzenlenen kına gecesinde ilk olarak emekli imam Sabir Yazar tarafından genç çiftin dini nikahları kıyıldı. Genç çiftin olmadığı ve vekalet verdiği dini nikahta, gelini babası Neşet Neşetbeyoğlu, damadı ise akrabası Ahmet Revan temsil etti. Kıyılan nikahın ardından Dergah grubu tarafından arbane (def) eşliğinde ilahiler söylendi.

Gecede daha sonra salona gelen gelin ve damat; davul zurna eşliğinde pistte çıkıp davetlilerle birlikte halay çekti.Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Genel  Meclis Başkanı Mustafa Yavuz,Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa eski Milletvekili Müfit Yetkin,Ziraat odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çok sayıda aşiret lideri, iş ve siyaset dünyasından ve yaklaşık 3 bin davetlinin katıldığı gecede damat ve gelinin üzerine deste deste dolarlar savruldu. Pistti kaplayan dolarları ise görevliler avuçlayarak toplayıp, sahnede bulunan siyah valize doldurdu. Dolarların gölgesinde geçen düğün yaklaşık 4 saat sürdü.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR