OKUMAYI ÖNEMSEYELİM

OKUMAYI ÖNEMSEYELİM

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlaması münasebetiyle Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ali Balyemez, bilgisayar öğretmeni Necati Türk ile öğrencilerden Cangül Günbatlı, Irmak Akaslan, Yusuf Baydar katıldı.

 

                Öğrencilerin ziyaretinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin “İlköğretim Haftası birçok etkinlikle kutlanacaktır. Özellikle okula olan duyguyu, okula olan alakayı arttırmaya yönelik etkinlikler sergilendi. Velilerimizin bu anlamda bilgilendireceğiz. Öğrencilerimiz bir şeyi bir kez daha değerlendirme imkanı bulacak. İlköğretim gerçekten temel bir eğitim. Bu yılları çok doğru değerlendirirlerse ortaöğretimde, hatta üniversitede hatta hayatta daha başarılı olmaları mümkün olacak. Bütün iş bize düşüyor. Yani öğrenci olarak bulunduğumuz sıranın veyahut da bulunduğunuz sınıfın bulunduğunuz yılın hakkını tam anlamıyla vermemiz gerekiyor. Yarın geriye dönüp ah vah etmenin bize bir faydası olmaz zaman eğer şuanda bizim önümüzde bir fırsat iken kıymetini bilip ona göre derslerimizde okul hayatımızda başarılı olmaya gayret etmeye çaba sarf etmemiz lazım. Bunu çok önemsiyoruz. Bir de okul ders çok önemli ama insanın hayatta muvaffak olması için diğer faaliyetlere istek ve arzusunun olması da çok önemli. Bunlar sosyal ve kültürel çalışmalardır. Bunları da mutlaka ihmal etmemek lazım. Severek, isteyerek, arzu duyarak bu çalışmaların içinde yer almak lazım. O takdirde çok yönlü bir hayata hazırlığımız söz konusu olur. Ayrıca her vesileyle ben ifade ediyorum. Okumayı önemseyelim. Okuma üzerinde kafa yormamız lazım. Yani okumaktan kastım sadece ders vesaire kısmı değil. Kitap okumayı hatırlatmak istiyorum. İnşallah  şöyle derli toplu bir gayretle bir orta öğretim imkanı sizlerin önünde mümkün olur” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin konuşmasından sonra ziyaret gelen öğrenci ve öğretmenlere birer kitap seti hediye etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin’i ziyaret eden öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR