Fakıbaba: ?Kaçağa Geçit Yok!?

Fakıbaba: ?Kaçağa Geçit Yok!?

Şanlıurfa Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar imar izin ücretini pahalı bulduklarını, 3 kat yaptırmak istediklerini belirterek Başkan Fakıbaba ile görüşmek istedi.

 

Urfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise; kimseden fazla para almadıklarını veya kimseye haksızlık yapmadıklarını belirterek; komisyonca belirlenen adreslerde yıkımların devam edeceğini söyleyerek kararlı olduklarını belirtti. Başkanı Fakıbaba; “Haksızlık  yapıyorsak, kimseden fazla ücret talep ediyorsak, Cumhuriyet Savcısı buradadır. Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirler” dedi.

 

Saat 16.00 sıralarında Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan bir grup Eyyübiye ve Hayati Harrani mahallesi sakini yaklaşık 20 kişi; İmar izin ücretlerinin yüksek meblağlar olduğunu belirterek, sıkıntı yaşadıklarını ve durumu Başkan Fakıbaba ile görüşmek istediklerini dile getirdi.

 

Güvenlik güçleri bölgede önlem aldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Fakıbaba şunları söyledi; “ Belediye bir devlet dairesidir. Eğer fazladan birisinden para alınıyorsa gerekli mercilere başvurulması gerekir. O işi yapan arkadaşın da bunun farkında olması gerekir. Eğer varsa böyle bir şey, mahkemeye gidilebilir. İkincisi, burası hukuk devletidir. Kimse kimseye kaç kat yapacaksın diyemez. Bu konuda meclis kararları vardır. Biz kaçak yapıyla mücadelede kesin kararlıyız. Kaçak yapı yaptırma konusunda illegal şeyleri yaptırmayacağız. Lütfen vatandaşlarımız yasal olmayan şeyler yapmasınlar. Tabi oradaki insanlar, çocuklar, alt yapı düşünülüyor. Eğer 5 bin nüfuslu yere 10 bin kişi ortaya çıkarsa bu çocuklar nerede oynayacak? Alt yapısı nasıl yapılacak? İzinler, mahallenin jeolojik ve nüfus yapısına göre veriliyor. Kimisine 2-3 kat kimisine 10 kat izni veriliyor. Bunlar normal şeylerdir” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Belediyesi haftada iki gün kaçak operasyonu düzenliyor. Bu haftaki kaçak yapı operasyonun adresi Selçuklu, İmam keskin ve Hayatti Harrani Mahallesi oldu. Kaçak yapıyla mücadele kapsamında 6  ev veya evlerin kaçak bölümleri ekiplerce yıkıldı.(Urfaha)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR