FIRINCILARIN TEPSİ ÇİLESİ

FIRINCILARIN TEPSİ ÇİLESİ

Kent genelinde son 4 yıl içerisinde artarak devam eden evlere tepsi, ekmek, patlıcan, biber servis etme olayı fırın esnafını zor durumda bırakıyor. Artık bir telefonlar bakkaldan patlıcan, biber alınıyor. Pişiriliyor ve ekmekle birlikte eve kadar servis ediliyor. Eskiden ev hanımlarınca hazırlanan kahvaltılar artık fırın esnafınca hazırlanır oldu. Vatandaş bu durumdan memnun. Ancak hiçbir ücret almadan tepsi,patlıcan ve biber pişiren esnaf için aynı durum söz konusu değil.
 Esnaf para almadığı gibi bir de müşterinin şikayeti ile karşılaşıyor. "Neden geç kaldınız, bu isotlar bizim değil, bu patlıcanlar yanmış!..."

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan fırın ustası Mehmet Öztürk (26), " Biz tüm bu hizmetleri ücretsiz yapıyoruz. Ancak yine de vatandaşın şikayetinden kurtulamıyoruz. İşimizin zevki kaçıyor. İş yerinde şikayetler gelince huzursuzluk oluşuyor doğal olarak. Bir an önce oda yönetimi konuya el atmalı. Pişirme ücrete tabii tutulmalı. Yoksa bu işin sonu yok. Ayrıca okulların açılmasıyla çırak da bulamıyoruz. ilgililerin çözüm bulmasını diliyoruz" dedi. (urfaha)

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR