AKÇAKALE SINIR KAPISI SU ALTINDA

AKÇAKALE SINIR KAPISI SU ALTINDA

Şanlıurfa`nın Akçakale sınır kapısındaki alt yapı eksikliği yüzünden hafif bir yağmurla çok çirkin görüntüler oluşturduğunu dile getiren kapı esnafı, bu görüntünün sınır kapısına yakışmadığını dile getirdiler.
Günlük insan ve araç geçişlerin yoğun bir şekilde kullandığı Akçakale sınır kapısı bu görüntüyle tepki topluyor. Akçakale sınır kapısının bu görüntüsüne tepki gösteren esnaflar, "Akçakale sınır kapısı ilçemizin ve ülkemizin imajını yansıtan bir güzergahtadır. Bu kapının bu şeklide görüntüsüne vicdanımız tahammül etmiyor. Bu kapıdan her ülkeden vatandaş gelip geçiyor, bu görüntü buraya hiç yakışıyor mu? Hafif bir yağmur yağmasıyla sınır kapısında gölleme meydana geliyor. Bu görüntünün bir an evvel izale
edilmesi için yetkililerin müdahale etmesi gerekir. Çok zor bir şey değil, buraya bağlanacak bir ızgara ile biriken sular tahliye edilebilinir. Sınır kapısından herkes para kazanıyor, buranın çirkin görüntüsünü kapatmaya gelince neden kimsenin eli kılı kıpırdamıyor. Her kimin yetki alanına giriyorsa bu kapıyı bu çirkin görüntüden kurtarsın. Bu çirkin görüntü sınır kapısına yakışmıyor" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR