İmamlardan Kan Bağışı

İmamlardan Kan Bağışı

Şanlıurfa Hacı Bekir Sofrası’nda saat 13.00’te düzenlenen yemekli davete İl Müftüsü, Müftü yardımcısı, Kari (okuyucu) Mustafa Danış, DİYANET-SEN, DİYANET VAKIF-SEN, DİN-BİR-SEN temsilcileri ve yaklaşık 300 din görevlisi katıldı. Ardından panel için DSİ Konferans salonuna geçildi.

 

 Burada bir açıklama yapan Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu;

“Urfa’da sofra geleneği önemlidir. Biz de bu şekilde konuklarımızı ağırlıyoruz. Panelle devam edeceğiz. Yemekte 300’den fazla görevlimizle bir araya geldik. İnşallah şimdi burada Cami, Kadın ve Çocuk isimli panel ircaa edilecek. Çeşitli kurumlardan arkadaşlarımız panele katılacak. Toplumumuzda Cami, cemaat, din görevlileri ve bunlara ait kavramlar önemli yer tutar. Bu amaçla çocukların, kadınların ve cemaatin camiye kazandırılması için panel düzenledik. Ayrıca kan bağışı için Kızılay’ı buraya davet ettik. Dileyen kardeşlerimiz kan bağışında bulunacak…”dedi.

 

Paneli Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da ön sıralardan takip etti. 3 yüzü aşkın katılımcıyla devam eden panelde, cami ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve bunların sevdirilmesi konuları işlendi.

 

1984 Yılında sadece “Camiler Haftası” olarak düzenlenen etkinlikler , 2003 yılından sonra “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR