ÖZEL İDARE GERÇEĞİ VE UĞUR BÜYÜKHATİPOĞLU

ÖZEL İDARE GERÇEĞİ VE UĞUR BÜYÜKHATİPOĞLU

İşte O yazı....

Gazetelerde ve İnternet Sitelerinde haber : Özel İdarede Deprem.. 4 üst düzey Yönetici İstifa etti..

Mübareklerin istifaları kendi makamlarına henüz iletilmemişken Şanlıurfa Medyasının haberi önceden oluyor..

Bir başka Haber : Özel İdarede ikinci deprem.. Yeni istifalar..

Tabi bu tür haberler olayı bilmeyenler için “Beyler orada neler oluyor?”sorusunu beraberinde getiriyor..

Henüz Şanlıurfa’yı tanımaya çalışan Vali Celalettin Güvenç bu haberler karşısında bir şekilde etkileniyor.. Oysa paniğe gerek yok..

Özel İdarede neler oluyor sorusunu merak edenlere izah edeyim..

2 yılı aşkın süredir İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yapan biriyim.. Yani olayı Gazeteciliğin dışında bizzat kurumu yakından  tanıyan biri olarak da bu yazıyı yazıyorum.

Özel İdaredeki mevcut huzursuzlukların ana nedeni her yönüyle mükemmel bir kişiliğe sahip olan Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu’yla ilgilidir.

Türkiye’nin her il’ine zamanında o il’de işi bilen bir kişi Genel Sekreter olarak atanmıştı. Ancak Şanlıurfa’da siyasi çekişmeler nedeniyle yıllarca Özel İdareye Genel Sekreter olarak kimse görevlendirilmemişti.. Vali Yardımcıları bu görevi yapıyordu.

Şanlıurfa’ya yeni gelen henüz genç Vali Yardımcıları 2-3 yıllık görev süreleri içersinde bırakın Şanlıurfa’nın 10 ilçesini Merkez Köylerini bile tanımadan tayinleri çıkıp gidiyordu.

Vali Yardımcılarından belirlenen Genel Sekreter olayı bilmediği için, şehri, ilçeleri, köyleri tanımadığı için Özel İdarede görev yapanlarla iyi geçinmek durumunda kalıyordu.

Üst düzey Özel idare çalışanları da keyiflerine göre çalışma yapıyorlardı.

Size soruyorum.

Şanlıurfa’ya gönderilen bunca paralara rağmen Şanlıurfa’da yıllardır Köy yolları, içme suları neden halen perişan bir durumda..

AK Parti İktidarının en önemli çalışmalarından biri Köydes projesiydi.. Bu proje ile birçok il Köylerindeki alt yapı sorunlarını çözdüler.

Bizim Köylerin halini sanırım anlatmaya gerek yok..

Urfa’yı bilen, Urfa’lıyı tanıyan.. DSİ’de yıllarca üst düzey bürokrat olarak görev yapan Uğur Büyükhatipoğlu Genel Sekreter için aslında mükmmel bir tespitti.

Uğur Büyükhatipoğlu bu göreve geldikten sonra gecesini gündüze kattı. Çalışmalarına bizzat şahit oluyorum..

Hem dürüst.. Hem işi biliyor, hemde çalışmaktan yorulmuyor..

Elbette bazı beyfendilerin işine böyle bir Genel Sekreter gelmez..

Nerede görülmüş Devlet kademesinde görev yaparken istifa etmek..

Hiç kimse merak etmesin Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu yeni atamalarla hantal yapıyı düzeltmek için elinden geleni yapacaktır.

Yeni ekip Genel Sekreter ile uyumlu çalışma içersine girerek Şanlıurfa’nın Köylerindeki sorunları çözmek için ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koyacaklardır.

Yeter ki Şanlıurfa kamuoyu Şanlıurfa’nın içinden çıkan her yönüyle mükemmel bir kişiliğe sahip olan Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu’na sahip çıksın.

Beni tanıyanlar bilir. Kolay kolay bu tür yazılar yazmam. İnanmadığım hiç kimse için bu tür sözcükleri asla kullanmam. Ama inanın Uğur Büyükhatipoğlu bunu fazlasıyla hak ediyor.

O halde..

Öncelikle Sayın Valimiz.. Ardından İl Genel Başkanımız.. Ardından Parti farkı gözetmeksizin Meclisdeki İl Genel Meclis Üyelerimiz ve en önemlisi Şanlıurfa Medyası işin farkına vararak Genel Sekretere gerekli desteği vermek zorundadır.

Zorundadır diyorum çünkü Urfa olarak boş laflarla vakit geçirmeye gerçekten zamanımız yok. Yollarca Genel Sekreter atanmadığı için zaten bunun çilesini Köydeki gariban insanlar yeterince çekiyor.

Sizlere sesleniyorum.

Urfa Medyasına sesleniyorum.

Gidin Köy Muhtarlarıyla konuşun..

Yıllarca yapılan Köy yollarındaki asfaltları sorun. Köylere getirtilen içme sularını sorun.

Muhtarlar ya da Köydeki Köylülerin size anlatacaklarını bir dinleyin.

Merak ediyorsanız ben size yardımcı olayım.

Köydeki bu insanlar yıllardır haykırıyor. “Kardeşim Köyümüze asfalt yapılıyor. Bir Kış mevsiminden sonra Köyde asfalt namına bir şey kalmıyor. Bunun denetimi neden yapılmıyor? Müteahitler neden bu konularda sorumlu tutulmuyor. Devletin parasına günah değil mi?”diye soru yöneltiyorlar.

Her iki yılda bir Köy yolu asfaltlanır mı?

Bizde Köy asfaltlanıyor. 2 yıl içersinde asfalt delik-deşik..

İşte Uğur Büyükhatipoğlu ve ekibi bu işleri düzeltecek.

Elbette bu iş birçok kişinin işine gelmeyecek.

Kolaydan parayı götürenler doğru-dürüst asfalt yapılmasını ister mi?

Her yıl asfalt standartlarında yapılsa şimdiye kadar Urfa’nın Köylerindeki asfalt sorunu bitmezmiydi?

Uğur Büyükhatipoğlu ve ekibi bu işlere el attı. El atınca bazıları zıplamaya başladı.

Vallahi zıplasalarda, çatlasalarda 20 yılı aşkın süreden beri gelen o kötü zihniyet sonlanacak. Yepyeni bir dönem başlıyor..

Bunda en başta İl Genel Meclis Üyelerine (Ben de dahil olmak üzere) İl Genel Başkanına, Valiye.. Yani konunun muhataplarının hepsinin vebali vardır.

Anlayacağınız Özel İdarede deprem falan olduğu yok..

Yağma hasanın böreği devri sona eriyor..

Yeni bir dönem başlıyor..

Kararlı bir İl Genel Sekreteriyle gelişmiş il’lerde olduğu gibi Şanlıurfa’mızında inşallah sorunları tek tek çözümlenecektir.

Bir sözümde Sayın Genel Sekretere..

Lütfen daha azimli olun.. Gece-gündüz demeden çalışmalarınızı daha da arttırın. Urfa halkı size inanıyor, güveniyor.. Size içtenliğimle bu zor görevinizde başarılar diliyorum.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR