ŞANLIURFA, ADIYAMAN VE GAZİANTEP BÖLGESEL KÜLTÜR PROJESİ

ŞANLIURFA, ADIYAMAN VE GAZİANTEP BÖLGESEL KÜLTÜR PROJESİ

Koçer, "Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep üçgeninde bir bölgesel kültür projesi uygulanmasını, yurtdışından gelen turistlerin istifade edeceği bir organizasyonun gerçekleştirilmesini bölgesel kalkınma bakımından önemli buluyorum’’

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, "Karkamış, Zeugma’dan sonra gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın gündemine oturacak büyük bir tarih mirasıdır" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012 yılı bütçesi kabul edildi. Bakanlık bütçesi üzerine sunum yapan Bakan Ertuğrul Günay’ın ardından bir konuşma yapan Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, ’’Gaziantep milletvekili ve bir Türk vatandaşı olarak Zeugma Mozaik Müzesi için Sayın Bakanı ve şahsında tüm bakanlık çalışanlarını kutluyorum. 2011 yılında Bakanlığın en önemli ve büyük çalışmalarından ve Türkiye’ye kazandırdığı projelerden birisi. Bu müzeyi görmeyenleri özellikle Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerini önümüzdeki günlerde yapacağı gezide Zeugma Müzesini görmeye davet ediyorum. Zeugma bir dünya kültürü. Bu kültürün sadece Türkiye’ye değil, en büyük mozaik müzesi haline getirilerek dünyaya kazandırılmasını takdir ediyorum" dedi.
Dülük Harabeleri ve önümüzdeki yıllara damga vuracak olan Karkamış’ın durumunun da çok önemli olduğunu kaydeden Koçer, "Karkamış, Zeugma’dan sonra gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın gündemine oturacak büyük bir tarih mirasıdır. Bu konuda farkındalık oluşturulmalı. Kültür Bakanlığı’nın sadece Gaziantep için değil Türkiye için çok büyük bir kültür mirası olan Karkamış’a önem vermesi gerekiyor. Karkamış bölgesinde yapmış olduğumuz incelemede, mayınlı arazinin temizlendiğini ve ören yerinin açılıyor olmasını memnuniyetle öğrendim. Selimiye’yi Dünya Kültür Mirası listesine dahil ederek Türkiye’nin kültür değerini artırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim’’ diye konuştu.
Gaziantep’in ihracatta 6. şehir oluşu, sanayide gelmiş olduğu seviye ve sahip olduğu nüfus ölçeğine karşılık kültürel aktivite anlamında yeterli desteği alamamış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Milletvekili Koçer, faaliyete geçecek olan Bölge Tiyatrosu’nun yanında sanata, tiyatroya, sinemaya ve her türlü kültürel faaliyete çok daha fazla ağırlık verilmesini istedi. Koçer, "Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep üçgeninde bir bölgesel kültür projesi uygulanmasını, yurtdışından gelen turistlerin istifade edeceği bir organizasyonun gerçekleştirilmesini bölgesel kalkınma bakımından önemli buluyorum’’ ifadelerini kullandı.
Koçer, başarıyla sürdürülen Müze Kart uygulamasının önemli bir açılım olduğunu söyleyerek, bir adım ileri gidilip, yapılacak banka anlaşmaları ile kredi kartlarının müze kart yerine geçebileceğini, teknolojinin buna uygun olduğunu ve bu karta da Kültür Kart adı verilebileceğini ifade etti. Türkiye’nin dünyadaki turist sayısı ve turizm geliri sıralamasındaki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Koçer, bu sıralamanın Türkiye’nin mukayese edildiği ülkeler bazında yeterli olmadığına, bu yıl beklenen 30 milyon turistin, nitelikli, ülke tanıtımına katkı sağlayacak bir profilden olmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.
Ülke tanıtımı bakımından turizm ve kültür fuarlarının diğer fuarlardan farklı ve önemli olduğunu ifade eden Koçer, katılım sağlanan ulusal ve uluslararası fuarlarda bir stant açılmasının ötesine geçilerek bir il ve ülke tanıtım standının oluşturulması gerektiğini söyleyerek 2012 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR