MİLLİ TAKIMDA HİDDİNK DÖNEMİ.

MİLLİ TAKIMDA HİDDİNK DÖNEMİ.

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takımımızın teknik direktörü olarak Guus Hiddink ile anlaştı. Amsterdam`da dün Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Guus Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardı.

Toplantıya daha sonra katılan Oğuz Çetin de Guus Hiddink ile teknik konularda görüş alışverişinde bulundu. Hiddink`in yardımcılıklarını Milli Takımımızın eski kaptan ve antrenörlerinden Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu ile adı daha sonra açıklanacak Hollandalı bir antrenör yapacak. Sözleşmesi 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak Guus Hiddink`in A Milli Takım teknik direktörlüğünü üstlenmesi ile ilgili basın toplantısının detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.
 
Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda`da başlayan Guus Hiddink, kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu. 1998`de Hollanda, 2002`de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası`nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink`in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası`nda yarı finale yükselmişti.(TFF)

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR