İL GENEL MECLİSİNDEN ÖZÜRLÜLERE JEST

İL GENEL MECLİSİNDEN ÖZÜRLÜLERE JEST

Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanlığı, 2012 Gider Bütçesi’nde engellilere 50 bin TL ödenek ayırarak, 50 zihinsel özürlü ve refakatçisi için eğitim seyahati düzenlemeyi karar aldı. Aileleri ile meclise gelen zihinsel özürlüler, oturumu dinledi, meclis üyelerine lokum ikram etti.
 
Şanlıurfa İl Genel Meclisi, Aralık ayı 1. Olağan Birleşimi, Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirdi. Yoklama ile açılan toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özetleri okundu.
 
Daha sonra Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, beraberinde zihinsel özürlü ve aileleri ile oturuma katıldı. Birleşimi dinlemeye gelen özürlüler, meclis üyelerine yanlarında getirdikleri lokumdan ikram etti, karşılığında meclis çayı içtiler. Meclis, dernek tarafından talep edilen seyahat giderini ödemeyi karar aldı. Buna göre 50 zihinsel özürlü ve 50 refakatçi 2012 yılı içerisinde istenilen bir yere eğitim seyahati düzenleyecek. Gezi gideri olan 50 bin TL’yi ise İl Genel Meclisi ödeyecek.
 
“ENGELLİLERİ SOSYAL HAYATTAN İZOLE ETMEK HAKSIZLIKTIR”


Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, yerel yönetimlerin engelliler için gerekli çalışmaların yapması gerektiğini ve kendilerinin de üzerine düşenleri yapacaklarını belirterek, “Bu engeller bizimdir. Yerel yönetimlerin gerekli çalışmaları başlatması gerekiyor. Bunlara her türlü desteği vermemiz gerekiyor” dedi.
 
Engelliler için meclisin 2012 bütçesinde 50 bin TL ayırdıklarını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti: “Bu insanlarımızı eve kapatmak, sosyal hayattan izole etmek haksızlıktır. Sayın Satoğlu bir talepte bulunmuştu. 2012 içerisinde 50 engelli ve refakatçileri için bir eğitim seyahati talebini değerlendirdik ve bütçemizden yaklaşık 50 bin TL ayırdık. 2012 yılı içinde istenilen yer ve tarihte eğitim gezilerini gerçekleştireceklerdir. Bu kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmakta ve bununda gururunu yaşamaktayız.”
Yavuz, Şanlıurfa Engelliler Basketbol Takımı’nın 3 deplasman karşılaşmasının giderlerini karşılayacaklarını hatırlatıp, 2012 yılı içerisinde güzel soysa hizmetlere imza atacaklarını sözlerine ekledi.
Daha sonra Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, meclis kürsüsüne çıkarak özürlülerin yaşadığı problemlere dikkat çekti. Alınan karardan ötürü mutlu olduklarını ifade eden Satoğlu, sessiz dünyalarına ses oldukları için Meclis Başkanı ve üyelerine teşekkür etti.
 
Özürlülerin meclisten ayrılmasının ardından oturum olağan günden ile devam etti. Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından birleşim sona erdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR