KADIN DOSTU KENTLER PROJESİ URFA VE 11 İLDE UYGULANIYOR

KADIN DOSTU KENTLER PROJESİ URFA VE 11 İLDE UYGULANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu “Kadın Dostu Kentler 2 Projesi” kapsamında kurumların kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik Bursa’daki ilk çalıştay yapıldı.
İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) iş birliği ve İsveç Büyükelçiliği’nin mali katkılarıyla Bursa’nın da içinde bulunduğu on iki ilde yürütülen “Kadın Dostu Kentler-2 Projesi” çalıştayı 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Bursa’da düzenlendi. Üç gün süren çalıştaya Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Eşitlik Birimi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu temsilcileri katıldı.
Projenin tanıtımı ile başlayan çalıştayda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Yerel Yönetimler ve Kadın’, ‘Cinsiyet Etki Değerlendirmesi’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Ana Politikalara Dahil Edilmesi’, ‘Yerel Eşiklik Eylem Planı’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dayalı Bütçelendirme’ konuları ele alındı.
Kamu kurumlarından ve kadın sivil toplum kuruluşlarından gelen 40’ı aşkın katılımcı, konuların uygulamalı olarak değerlendirildiği programın çok verimli geçtiğini belirtti. Bursa’nın yanı sıra İzmir, Antalya, Gaziantep, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Samsun, Kars, Nevşehir, Trabzon ve Van olmak üzere 12 ilde yürütülen proje, kamu kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesinin yanında eşitlik birimlerinin oluşturulması ve yerel eşitlik eylem planlarının hazırlanmasını hedefliyor.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR