TRABZONSPOR, ARENA?YA SICAK BAKMIYOR

TRABZONSPOR, ARENA?YA SICAK BAKMIYOR

5 Mayıs’da oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Final maçına Trabzonspor sıcak bakmıyor. Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener önceki gün Gazetecilerin bu yöndeki sorusu üzerine “Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri Okutan bizim eski Valimiz. Kendisini severiz. Finalin Şanlıurfa GAP Arena Stadında oynanmasını çok istiyor. Ancak biz Olimpiyat Stadında finalin oynanmasını istiyoruz. “dedi.

Peki Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener neden 30 Bin kapasiteli Şanlıurfa Arena Stadında finalin oynanmasına sıcak bakmıyor?

Bunun iki nedeni var.

Birinci neden parasal konu. İstanbul’daki Olimpiyat Stadı 60 Bin kapasiteli. Bu da demek oluyorki Final maçının hasılatı nereden bakarsanız bakın ikiye katlanacak.

Ancak parasal değerin yanı sıra Trabzonspor’u asıl endişelendiren konu Finalin Şanlıurfa’ya verilmesi halinde Trabzon mevcut 30 Bin kapasiteli Stadın kendilerine ayrılan 15 Bin taraftarı nasıl dolduracağı endişesi.

İstanbul için Trabzonspor’un herhangi bir endişesi yok. Birçok kez Trabzonspor önemli maçları İstanbul Olimpiyat Stadında oynamış ve Stadı büyük ölçüde doldurmayı başarmıştı. Sadri Şener kendi açısından olaya bu açıdan bakıyor. Trabzon ve İstanbul’da gelecek Trabzonlular ile Stadı Şanlıurfa’da dolduramayacağını ve böylece seyirci avantajını Fenerbahçe’ye kaptıracağını düşünüyor.

İlk bakışta böyle bir yaklaşım doğru olabilir.

Ancak maçın Şanlıurfa’da oynanması halinde Şanlıurfa ve çevre il’lerdeki Galatasaray, Beşiktaşlı futbolseverlerinde Trabzon trübününde yer alacağını ve Fenerbahçe’ye karşı Trabzon’u destekleyeceği ihtimali üzerinde durmuyor.

Trabzonspor’un bu yöndeki tavrı ister istemez Federasyon nezdinde de etkili olacak. Trabzonspor yarın Antalyaspor’la karşılaşacak. Şayet turu geçmesi ve finale kalması halinde Futbol Federasyonunun nasıl bir tavır içersine gireceği merak konusu. Genelde Federasyon finale kalan iki takımın Yöneticilerinin Stadla ilgili ortak önerilerini dikkate alıyor. Şayet Trabzonspor bu konuda ısrarcı olursa Final maçının Şanlıurfa’da oynanması hayaldan öteye geçemeyecek.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR