AHMET TÜRK`E YAPILAN SALDIRI ŞANLIURFA`DA PROTESTO EDİLDİ

AHMET TÜRK`E YAPILAN SALDIRI ŞANLIURFA`DA PROTESTO EDİLDİ

Şanlıurfa`da, Barış ve Demokrasi Partisi ile bazı sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasıyla, Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk`e Samsun`da yapılan saldırı protesto edildi.

"Açılımdan Yumruk Çıktı" yazılı döviz taşıyan aralarında kadınların yanı sıra terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan`ın kardeşi Mehmet Öcalan`ın bulunduğu grup sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Kapatılan Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk`e gittiği Samsun`da bir kişinin yumruklu saldırısı Şanlıurfa`da Barış ve Demokrasi Partisi ile çeşitli sivil Toplum Örgütleri tarafından protesto edildi. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi toplandıkları BDP il binasından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne yürüyerek geldi. Basın açıklamasını okuyan BDP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Behçet Öcalan, Ahmet Türk`ü direk hedef alan bu saldırıyı Kürt halkına yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyledi.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağılarak parti binasına gitti. Göstericiler parti binasına giderken Ahmet Türk ile Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Basın açıklaması sırasında polisin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR